Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2013. 19:52   >>  19:52

IZVJEŠTAJ DRI

Partije duguju skoro pola miliona eura

Političke partije, njih osam, duguju skoro pola miliona eura, a većinu duga čine nevraćeni krediti, pokazao je izvještaj Državne revizorske institucije o porijeklu, visini i utrošenim sredstvima za oktobarke parlamentarne izbore.

Oktobarski izbori koštali su preko dva miliona eiura, od čega je iz državne kase izdvojen skoro milion i po. 

Izvještaj državnih reviozora pokazao je da su se partije zaduživale za potrebe kampanje.

Član Senata DRI Branislav Radulović kazao je Atlas Televiziji da su partije pozajmile oko 800 hiljada eura.

„Međutim, ono što je interesantno jeste da je na dan okončanja revizije stepen neizmirenih dugovanja bio skoro pola miliona eura", rekao je Radulović.

Od tog ukupnog duga, preko 250 hiljada eura partije duguju bankama.

Kredit uoči parlamentarnih izbora uzele su i nijesu vratile Pozitivna Crna Gora i Bošnjačka stranka i to 80, odnosno 100 hiljada eura.

Demokratski front je vratio 12 hiljada eura, a dužan je još 60 hiljada, dok je Demokratska partija socijalista uzela i vratlila kredit od 400 hiljada eura.

Radulović smatra da se pitanje kreditnog zaduživanja partija treba bolje zakonom urediti.

,,I to na način da se zakonom utvrdi limit korišnja i rok do kad se moraju vratiti sredstva. Kao i uvođenje limita za zaduživanje jer su partije trošle više nego što su prikupile za izbornu kampanju", saopštio je Radulović.

On je naveo da su sve partije i koalicije u skladu sa zakonom DRI dostavile izvještaje o utrošenom novcu.

DRI je utvrdila i da je u izvještavanju najveći stepen neopravdanosti sredstava ima Bošnjačka stranka, a od vanparlamentarnih stranaka Demokrtaske unije albanaca i koalicija Srpksa sloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније