Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 02. 2013. 12:44 >> 12:54

SUD I SAMOSTALNOST

Šabović: Ustavni sud ne odlučuje samostalno

Sudije Ustavnog suda su partijski kadrovi i do sada se samostalnost tog suda nije mogla često primijetiti, ocijenio poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović.

„Samostalnost Ustavnog suda do sada, nažalost, nije mogla tako često da se primijeti što je posebno problematično jer Evropa budno prati svaki naš potez“, kazao je Šabović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, sudije Ustavnog suda su zbog partijske podobnosti stupile na tu fuknciju.

„Sudije su partijski kadrovi i uglavnom prepoznati političari. Da nijesu imali partijsku pozadinu teško da bi došli do sudijske funcije“, kazao je Šabović.

On smatra da se sudije samo verbalno zalažu za samostalnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније