Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 12. 2014. 19:43 >> 19:40
3

NAJAVA PROTESTA

DPS i SDP: Nerealne procjene DF-a

U Demokratskoj partiji socijalista ne strahuju od protesta koje je Demoratski front najavio nakon Nove godine. Smatraju da će svaki miting koji DF bude organizovao proći uz bojkot i neodazivanje građana. Socijaldemokrate poručuju da organizovanje protesta nije dobar metod i da se bilo kakvim populističkim metodama ne može izborti dobra situacija u društvu.

U DPS-u ocjenju da su u Frontu potpuno raslojeni. Član te partije Milorad Vuletić je kazao da u DF-u već nekoliko mjeseci razgovaraju o protestu i ne mogu da se usaglase o najosnovnijim pitanjima - kako, sa kojim ciljevima i porukama da taj protest organizuju.

"I kada su pokušavali to da urade to je bilo poražavajuće za njih, svaki miting koji oni budu organizovali će proći uz bojkot građana jer u tome građani ništa pozitivno za sebe ne mogu prepoznati", izjavio je, za Antenu M, Vuletić.

Poslanik DF-a Branko Radulović izjavio je juče da će se na protestu okupiti između 300.000 do 400.000 ljudi, ali Vuletić smatra da su takve procjene neozbiljne.

"Cifra od 300 ili 400 hiljada najbolje govori o njihovoj ozbiljnosti. To je izanđala priča, stara od kad je nastao DF. Iz protesta u protest sve imaju manje rezultata", kazao je Vuletić.

Rifar Rastoder iz SDP-a smatra da se protestima ne može izboriti dobra atmosfera i situacija u društvu.

"Cijenimo da to nije dobar metod i da se bilo kakvim populističkim metodama, masovnim protestima, ne može izboriti dobra atmosfera i situacija u društvu. Moramo učiniti sve da stvorimo ambijent u kome će se isključivo na izborima mijenjati vlast i ukupna situacija u društvu", rekao je on.

Rastoder kaže da je nezahvalno baviti se procjenama koliko građana bi moglo da se okupi na protestu.

"Mislim da su veoma nerealne pretpostavke DF-a. Nema govora o takvim ciframa", ističe Rastoder.

Iz Pozitivne Crne Gore su Anteni M kratko saopštili da ne žele da komentarišu najavu DF-a o organizovanju protesta.

Pomenuti radio podsjeća da su iz SNP-a ranije pozvali lidera DF-a, Miodraga Lekića, da organizuje zvanični sastanak na kome bi se raspravljalo o pokretanju građanskih protesta protiv vlasti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније