Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2014. 18:29 >> 18:26
29

POSJETA PODGORICI

Lekić: Baroso šteti ugledu EU

Bivši predsjednik Evropske komisije (EK), Žoze Manuel Baroso, najavljenom posjetom Podgorici rizikuje ličnu kompromitaciju i šteti ugledu Evropske unije, ocijenio je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

''Stiče se utisak da posjetom Podgorici, u organizaciji problematičnih punktova ovdašnjih vlasti, Barozo rizikuje ličnu kompromitaciju, praveći tako i lošu uslugu ugledu EU. Ovo kažem kao potvrđeni poštovalac konstrukcije EU, o čijoj pregovaračkoj istoriji sam predavao na prestižnom evropskom unuverzitetu'', navodi se u izjavi Lekića.

Prema njegovim riječima, ironija situacije je i u tome da će skup u Podogorici uslijediti nekoliko dana nakon što su evropski parlamentarci kritički ukazali na upravo sumnjivo funkcionisanje propagandnih punktova u gravitaciji aktuelne vlasti.

Lekić je ocijenio da bi Barozo, da se sjeća prethodnih dokumenata o stvarnosti u Crnoj Gori, ili da je bio zainteresovan za posljednje interne i javne izvještaje iz EU, uočio da Unija očekuje, kao uostalom i crnogorski građani, konačno konstituisanje pravne države, rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala, kontrolisanu vlast i ekonomske reforme.

''A ne skupe konferencije sa brevijarima opštih mjesta i istrošenih fraza, koje će se završiti tempiranim efektom čitave ove operacije - susretom sa premijerom Milom Đukanovićem koji će se opet beskrajno ''šerova'', ovoga puta u drugu vrstu propagandnog efekta“, saopštio je lider DF-a.


Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније