Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2014. 16:10 >> 16:12
12

"ETO TAKO, CDU!"

Da Novi ponovo bude metropola turizma

Crnogorska demokratska unija (CDU) je spremna na saradnju sa svima kojima je Crna Gora i njen interes u srcu, kazala je za Portal RTCG predsjednica Opštinskog odbora Cdu u Herceg Novom i nosilac izborne liste te partije Lidija Petrović. Vjeruje da je moguće vratiti Herceg Novom status metropole turizma.

"Crnogorska demokratska unija s mladim i poletnim ljudima i znanjem i iskustvom koje posjeduje može da pomogne Herceg Novom da vrati sve svoje vrijednosti, opravda epitete grada cvijeca i zelenila i ponovo postane turisticko središte i stjecište umjetnika, kao što je nekada bio", rekla je Petrović.

Ona je saopštila sedam ključnih tačaka izbornog programa te partije: 

1.Moderna i efikasna lokalna uprava. Opština koja služi kao servis građana, a ne kao puka vlast. Na zgradi Opštine obavezno isticanje crnogorske državne zastave. U lokalnom parlamentu i u izvršnoj vlasti - saradnja sa svima koji imaju ostvarive i konstruktivne ideje i koji doživljavaju naš Herceg Novi kao neraskidivi dio Crne Gore. Herceg Novi, Crna Gora!

2.Herceg Novi mora da povrati status crnogorske turističke metropole. To će biti dug i težak proces, ali se to više ne smije i ne može odlagati. Neophodna nam je moderna, organizovana i kompetentna  Turistička organizacija, sa kadrovima kojima će stručnost, znanje i posvećenost poslu biti jedini kriterijumi za angažovanje.

3.Škver i naša obala se moraju obnoviti. Šetalište Pet Danica, kao lice našeg grada, mora biti osvježeno i modernizovano. Na Škveru je potrebno proširiti pristaniše i izgraditi novu, modernu marinu, sa svim pratećim sadržajima, koja će biti na usluzi i građanima Novoga.

4.Pošto je još u februaru 2010. usvojen lokalni plan akcija u oblasti invalidnosti, nova Uprava mora postaviti podršku i pomoć ugroženim licima kao jedan od svojih prioriteta. Povećati broj insttucija i javnih objekata koji imaju obezbijeđen pristup za lica sa invaliditetom. Zalažemo se i za reaktiviranje Službe geronto-domaćica, jer je pomoć starim i nemoćnim licima pokazatelj humanosti i kulture jedne zajednice.   ​

5.Herceg Novi ima potrebu za Agencijom za strana ulaganja. To treba da bude stručni servis Opštini, u formi privatno-javnog partnerstva. Herceg Novom su potrebna ulaganja, kako bi obnovili i modernizovali našu turističku ponudu, ali i izdradili infrastrukturu. Potrebno je da imamo investitore iz raznih zemalja i sa raznih strana svijeta, koji če svoj interes za ulaganje zasnivati na povlasticama i podsticajima koje lokalna uprava može da ponudi.

6.Nova uprava Herceg Novog treba da dovrši ​kanalizacioni kolektor i fabriku otpadnih voda. Gradu i Opštini je potrebno spajanje n​a Reginalni vodovod. Neophodna je obnova i sređivanje stepeništa po kojima je naš grad prepoznatljiv. Uzalud govorimo o licu našeg grada i turizmu dok su naša stepeništa zapuštena! 

7.Ostrvo Lastavica sa starom tvrđavom Mamula treba pretvoriti u istorijsko-umjetnički kompleks, sa turističkim programima i sadržajima koji će biti primjereni značenju tog mjesta u istorijskoj i kulturnoj baštini našeg Novog. Mamula treba da bude stjecište umjetnika, mjesto kulturnih događaja i okupljanja, unikatna destinacija na mapi Jadrana, a ne samo novi hotel za odabranu „elitu“.

 Petrović je naglasila da je Crnogorska demokratska unija je partija politickog centra, liberalno demokratske orijentacije, otvorena za saradnju sa svim pojedincima, grupama građana, inicijativama, nevladinim organizacijama … koji djele vrjednosti i ideje demokratskog i gradjanskog drustva.

"Cdu je spremna na saradnju sa svima onima kojima je naša Crna Gora u srcu i na pameti. To je naš temeljni princip i načelo", poručila je Petrović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније