Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 11. 2014. 15:49 >> 15:45
1

POTVRDIO HAN

Sekulić: Nema više prostora za manipulacije

Komesar za susjedstvo i proširenje Johanes Han je, tokom boravka u Podgorici, otklonio mogućnosti za dalje manipulacije o navodnom aktiviranju klauzule o balansu u pregovorima sa Crnom Gorom, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić.

„Uvjeren sam da je Han svojim izjavama, tokom razgovora sa crnogorskim zvaničnicima, otklonio sve mogućnosti za dalje medijske i politikantske manipulacije kojih smo se naslušali nakon posljednjeg izvještaja o napretku Crne Gore o navodnom aktiviranju klauzule o balansu“, kazao je Sekulić agenciji MINA. 

Prema njegovim riječima, kada se sa najviše briselske adrese dobije tako jasna i otvorena izjavu, onda nema sumnje da su pojedini mediji i opozicione partije pokušali da zloupotrijebe izvještaj o napretku za ubiranje jeftinih dnevnopolitičkih poena. 

„Han nam je vema otvoreno potvrdio da Crna Gora ostaje regionalni lider u evropskim integracijama, i ohrabrio naša dalja zalaganja u dostizanju standarda kroz pregovarački proces“, smatra Sekulić.

Komentarišući najnovije istraživanje agencije IPSOS, prema kojem više od polovine građana vjeruje da Crna Gora ide dobrim putem, Sekulić je ocijenio da je to najvažniji podatak iz tog istraživanja. 

„Na osnovu relutata i svega onoga što crnogorska Vlada i Parlament čine na unaprjeđenju ukupnog ambijenta, siguran sam da će ovakav stav građana u narednom periodu bilježiti jednak trend rasta. 

Ujedno, ovo je čvrsto utemeljenje ispravnosti politike DPS-a, kao i potvrda povjerenja koje nam građani u kontinuitetu ukazuju“, kazao je on. 

Zato, kako je naveo, ne iznenađuje ni rejting koji uživa DPS „jer su crnogorski birači uvijek znali mudro da prepoznaju kvalitet naše politike i ostvarene rezultate“. 

„Ovakvi parametri javnog mnjenja značajno uvećavaju odgovornost za buduće poteze svih činilaca vlasti, bilo da je riječ o DPS ili o manjim članicama vladajuće koalicije. Zato pažljivo moramo odmjeriti svaki sljedeći korak, prije svega u oblasti ekonomije“, poručio je Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније