Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 03. 2013. 22:59 >> 23:00
8

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Lekić: Uvijek sam bio za nezavisnu Crnu Goru

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je večeras, za TV Vijesti, da je uvijek bio za nezavisnu Crnu Goru koja bi bila demokratska, a ne privatna država i da nikada nije mijenjao svoj pogled.

"Bio sam vrlo rezervisan prema projektu koji je vodio Milo Đukanović i Svetozar Marović i svo to društvo koje je vodilo stvaranju privatne Crne Gore. Nijesam imao nikakvu inspiraciju da učestvujem u tom društvu, a ko je učestvovao-svaka mu čast, neka sada dijeli plodove”, rekao je Lekić.

On nije direktno odgovorio na pitanje kako bi glasao na referendumu o nezavisnosti Crne Gore.

Lekić je ocijenio da je bio pogrešan uslov da Crna Gora treba da bude nezavisna, pa demokratska. “Zašto nije moglo da ide zajedno. Da je išlo zajedno, glasao bih i bio tu”.

Upitan da li bi se zalagao za vanredne parlamentarne izbore ukoliko bude predsjednik, Lekić je kazao da bi sarađivao sa institucijama i „pored personalne odbojnosti“.

„Morao bih da imam vezu i saradnju sa institucijama, ali isto tako bi se konfrontirao sa ljudima sa kojima se ne slažem. Idila u kojoj se svi slažu ne vodi ničemu“, rekao je on.

Lekić je kazao da bi u slučaju njegovog izbora donio nestabilnost korupcionaškim krugovima, a stabilnost na planu političke i kulture institucija.

On je naveo da je članstvo u NATO-u kompleksno pitanje. „Crna Gora treba da je otvorena prema bezbjednosnim sistemima, i Evropska unija priprema sistem odbrane i o tome treba takođe razmišljati“, rekao je on.

Na pitanje šta bi poručio građanima u slučaju referenduma za članstvo u NATO, Lekić je rekao da bi za članstvo u Alijansi postavio uslove, među kojima je zahtjev NATO-u za izvinjenje zbog bombardovanja”.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније