Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 03. 2013. 16:58 >> 16:59
2

GRAĐENJE BUDUĆNOSTI

Važno da Bošnjaci učestvuju u političkom životu

Opredjeljenje Bošnjaka da aktivno učestvuju u političkom životu i budu u institucijama Crne Gore veoma je važno, jer oni treba da grade budućnost u razumijevanju sa drugim vjerama i narodima, ocijenio je novoizabrani Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović.

Potredsjednici Skupštine i Vlade Crne Gore, Suljo Mustafić i Rafet Husović, sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem, bili su gosti Kavazovića. Uz čestitke na izboru, Mustafić i Husović su istakli da je veoma važno da Islamska zajednica u BiH bude institucija koja će na pravi način odgovoriti potrebama vjernika, doprinosti stabilnosti i prosperitetu i biti u dobrim odnosima sa islamskim zajednicama u regionu, kao i sa drugim vjerskim zajednicama.

Reis Kavazović je iskazao puno poštovanje za rezultate koji Bošnjaci u Crnoj Gori  postižu na političkom, kulturnom i vjerskom planu.

„Vaše opredjeljenje da aktivno učestvujete u političkom životu i budete u institucijama države Crne Gore i da tako ostvarujete svoja prava, veoma su važni jer su Bošnjaci autohtoni narod, koji treba da gradi svoju budućnost  u razumijevanju i suživotu sa drugim vjerama i narodima, i ovdje u BiH i kod vas u Crnoj Gori i svugdje u regionu“, kazao je Kavazović.

On je naglasio i da je veoma važno da je Islamska zajednica u Crnoj Gori izgradila puno jedinstvo, unutar sebe i među vjernicima i  što je to  primjer koji donosi dobre rezultate, te da će iz Sarajeva imati punu podršku na tom putu.

 

Potpredsjednici Parlamenta i Vlade, Mustafić i Husović imali su susret i sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, gdje je razgovarano o daljem unaprijeđenju međusobnih odnosa.

U razgovoru je potencirano jačanje veza dvije države na političkom, ekonomskom, privrednom, obrazovnom i kulturnom planu.

Iskazana je puna posvećenost ostvarivanju reformskih i demokratskih procesa na putu  približavanja Evropskoj uniji, te daljoj stabilizaciji regiona.

Naglašeno je da je Crna Gora, kao stabilna viševjerska i višenacionalna država,  kroz rezultate koje ostvaruje u euro-atlanskim integracijama veoma dobar primjer za cijeli region .

Mustafić i Husović posjetili su i Regionalni centar turske novinske agencije „Anadolija“ i razgovarali sa direktorom agencije Omerom Četrešom, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније