Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 03. 2013. 15:20   >>  21:07

POZITIVNA CG

Ukloniti nepravilnosti u biračkim spiskovima

U Crnoj Gori neophodno je ukloniti nepravilnosti u biračkim spiskovima, koje su preduslov za demokratizaciju izbornog procesa, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović u razgovoru sa predstavnicima Posmatračke misije OEBS-a.

Pajović i generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić razgovarali su danas sa šefom Posmatračke misije OEBS/ODIHR, Borisom Frlecom, i političkim analitičarem Misije, Vladimirom Ždanovičem.

Tema sastanka je, kako je saopšteno iz Pozitivne, bila aktuelna politička situacija, sa posebnim osvrtom na uslove i zakonodavni okvir u kojima se odvijaju izborni procesi u Crnoj Gori.

„Pajović je, u razgovoru sa delegacijom OEBS-a, ukazao je na neophodnost uklanjanja nepravilnosti u biračkim spiskovima, koje su preduslov za demokratizaciju izbornog procesa“, kaže se u saopštenju.

On je kazao da nadležne institucije ovaj proces moraju voditi transparentno i u skladu sa zakonskim okvirom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније