Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 11. 2014. 08:05   >>  08:02

PONOVO POSLANIK

Bardhi se vraća u parlament

Lider Demokratskog saveza Albanaca u Crnoj Gori, Mehmet Bardhi vraća se u poslaničke klupe, jer poslaniku Albanske alternative, Niku Đeljošaju ističu dvije godine mandata shodno koalicionom sporazumu.

 

Bardhi je saopštio da je konstitutivna sjednica crnogorskog parlamenta održana 6. novembra 2012. godine, nakon parlamentarnih izbora i da se danas navršavaju dvije godine od tog događaja.

„Dogovorili smo se i to zapisali u predizbornom sporazumu Albanske koalicije, da mandat dijele koalicioni partneri. Prve dvije godine funkciju je vršio neko od predstavnika naših koalicionih partnera, dakle, Demokrataske partije i Albanske alternative, a ostale dvije godine mandat pripada Demokratskom savezu Albanaca. Nema tu više šta da se priča, stvar je izvjesna“, kazao je Bardhi za Dan.

Prvobitno, poslanik Albanske koalicije bio je Fatmir Đeka, ali je on podnio ostavku u februaru ove godine, nakon što je izabran za novog gradonačelnika Ulcinja. Iako je Bardhi još tada tražio da mu se ustupi poslanički mandat, Demokratska partija i Albanska alternativa odredile su Đeljošaja, koji sada treba da lideru Demokratskog saveza ustupi funkciju.

Bardhi je pojasnio da očekuje da početkom naredne sedmice preuzme poslaničko mjesto u parlamentu.

On je na čelu Demokratskog saveza Albanaca, stranke koja je osnovana 1990. godine, ali je vremenom zbog unutrašnjih trvenja iz te partije nastao jedan broj drugih političkih organizacija. Bardhi je nekad bio predsjednik ulcinjske opštine, a poslanik u Skupštini Crne Gore bio je u nekoliko mandata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније