Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 10. 2014. 12:41 >> 12:39
4

LEKIĆ PORUČIO

Informer CG je nastavak "Snimka"

Informer CG je neskriveni i ekstremni akter prljavih poslova, a taj medij se može okarekterisati kao nastavak afere Snimak drugim sredstvima, kazao je lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić.

 

On je kazao da premijer Milo Đukanović i njegove specijalne službe uvoze, organizuju i finasiraju  žurnalističko podzemlje i “neki parapolitički Institut za javnu politiku, koji zajedno sa domaćim kontrolisanim medijima vrše do sada neviđene klevete, difamacije, denunciranja svih onih koji se bore za demokratsku transformaciju crnogorskog društva, a čija je pretpostavka i procesuiranje aktera afere Snimak”.

“Informer je nastavak afere Snimak drugim sredstvima. To u odeđenoj mjeri važi i za druge kontrolisane medije od strane Đukanovićevih službi.  Informer je samo neskriveni i ekstremni akter prljavih poslova i primarno značajan kao karakterističan simptom stanja u crnogorskom društvu”, naveo je Lekić u izjavi dostavljenoj medijima.

Lider Fronta smatra da se premijer stavom da je afera Snimak iskontruisana i nepostojeća, ponovo  potcjenjivački i sa nipodaštavanjem odnosi prema  domaćoj demokratskoj javnosti, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim faktorima koji u ime demokratskih principa traže pravno politički rasplet tog slučaja.

Lekić je kazao da je Đukanović odbio poziv na TV duel zbog neodgovornosti i nedostatka hrabrosti.

“Ovaj nedostatak elementarne političke kulture i javne obaveze je loše sakrivan navodnim faktorom biografija. Ovdje se radi o sučeljavanju kao principu javnosti, o obavezi i praksi koja postoji u demokratskim društvima. Uostalom,  da se radi o smetnjama  biografskog karaktera valjda upravo ja ne bih trebalo da  tražim javno sučeljavanje sa čovjekom za kojeg se već dvije decenije vezuje proces kriminalizacije crnogorskog društva. Što se tiče moje biografije upravo bi sučeljavanje javno otkrilo premijerove neosnovane politikantske diskvalifikacije”, naveo je Lekić.

Đukanović je, tvrdi čelnik Fronta, pokazao visok stepen stvaralačke i demokratske nemoći, kada je tokom premijerskog sata, komentarisao posljednje izbore u Podgorici.

“Premijer je nevjerovatnom lakoćom obmanjivanja javnosti izvrnuo stvarni izborni rezultat. Naime, cijela crnogorska javnost zna da je brojna koalicija pod imenom Milo Đukanović izgubila izbore u Glavnom gradu. Ista koalicija je zadržala vlast operacijom prebacivanja opozicionih glasova na račun Đukanovićeve stranke. Ova sramna operacija i njeni akteri ulaze u istoriju beščašća u Crnoj Gori”, smatra Lekić.         

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније