Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2014. 11:53 >> 08:54
54

ŠALJIVA MAPA

"Crna Gora od Tirane do Ciriha"

Nakon što je posljednjih dana Balkan zapljusnuo talas raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti, a koji je zasnovan na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta Velike Crne Gore.

 

Sudeći po "novim" granicama koje je "kreirao" njihov autor Boris Đerković (Optimus Prime), Velika Crna Gora pomrsiće konce i Velikoj Albaniji i Velikoj Srbiji. 

Tako se u okviru Velike Crne Gore našao dobar dio susjedne Albanije, Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske. "Ideolozi" su Velikoj Crnoj Gori pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, dio Mađarske i Austrije, ali i Francuske.

U okviru Velike Crne Gore je i dobar dio Italije. Karta je na društvenim mrežama izazvala šaljive komentare, pa tako pojedini "sanjaju" da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija. 

I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala "izvan" granica Velike Crne Gore, drugi su šaljivo odgovorili: "Zato što puno rade". Neki si imali i "veće" teritorijalne pretenzije, pa su izrazili želju da se Velika Crna Gora spoji s bratskom Grčkom.

Bilo je i zamjerki što je Lovćenac, inače grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao izvan granica Velike Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари54

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније