Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 03. 2013. 10:47 >> 08:10
8

STAV

Popović: Tadić se bavio rušenjem Crne Gore

Nekadašnji šef Biroa za komunikacije u Vladi Srbije, Vladimir Beba Popović, kaže da je pokojni Zoran Đinđić bio prijatelj Crne Gore, za razliku od Borisa Tadića.

Popović je, u emisiji „Živa istina“, na Atlas TV, podsjetio na specifičan odnos crnogorske vlasti i Đinđićeve Demokratske stranke, koji su se zbližili tokom borbe protiv Slobodana Miloševića. Zato se, kako je rekao, Đinđić može smatrati prijateljem Crne Gore i crnogorske politike, iako je poslije 5. oktobra imao nekoliko nepromišljenih izjava, poput ismijavanja broja glasača u našoj zemlji.

Sa druge strane, Popović navodi da se Boris Tadić bavio, uglavnom, podrškom Republici Srpskoj i rušenjem Crne Gore. Popović je ocijenio da je razlog za to crnogorsko priznanje Kosova, ali i lični animozitet Tadića prema Milu Đukanoviću:

“Iz te zlobe, zavisti, pakosti ili mržnje kod njega se stvorila potreba, opsesija pravljenja Crne Gore kriminalnom državom i dovođenja njegovih na vlast, da od Crne Gore napravi Republiku Srpsku, da ovdje instalira nekog Dodika, da može u Tivat na ‘Galeb’ da dođe u bijeloj uniformi, kao što ide po Batajnici u Top gun jaknama i tako dalje, da preko ljeta tu bude, zašto nema slika kad je on u kupaćem kostimu i tako dalje. Dakle, mržnja njegova. On je stvorio kabinet da bi uništio Crnu Goru.’’

Prema riječima Popovića, Tadić je u borbi protiv Crne Gore koristio i strane diplomate:

“Jedan od ljudi koji su bili angažovani da rade za njega, Karl Bilt, posljednje četiri godine imao je jedini zadatak da po evropskim forumima, bilo gdje da je mogao, nosi papire koje mu je davao Boris Tadić. To su novinski tekstovi koji su smišljani u kabinetu Borisa Tadića, oni još od duvanske afere, od Zagreba, od Nacionala, tekstovi koji su pisani ovdje u Vijestima, Monitoru i Danu.”

Popović je kazao da je Tadić finansirao crnogorsku opoziciju i opozicione medije.

Crnogorski mediji, koji su pokrenuli takozvanu duvansku aferu nikada nijesu objavili dio svjedočenja švajcarskog biznismena Đerarda Kuoma u kojem navodi da mu je Miodrag Lekić, tada član Vlade Crne Gore, nudio sastanak sa Milom Đukanovićem, rekao je Popović.

Popović je kazao da, uprkos objavljivanju gotovo svih detalja iz svjedočenja Kuoma koji je bio optužen, pa oslobođen u Italiji za šverc duvana, navode o Lekićevoj ponudi, kako je kazao, Vijesti, Dan i Monitor nijesu objavili.

On je precizirao da se ta Kuoma izjava nalazi na 71. strani svjedočenja koje je već odavno dostupno medijima.

„Dakle, taj Kuomo je neko na čemu Vijesti, TV Vijesti, Dan i Monitor posljednih šest-sedam godina grade priču o Crnoj Gori kao mafijaškoj državi, o suđenu u Bariju, o tome sa kim se Milo Đukanović viđao, objavljivani su transkripti. Odakle sve to, dakle da je 2005. godine taj Kuomo kao svjedok… dao iskaz koji su oni bar 500 puta objavili. Samo ne objavljuju 71. stranicu iz tog iskaza. Zašto ne objavljuju 71. stranicu? Zato što tu Kuomo kaže kako je došao u Crnu Goru, kaže da je bio poslovni partner sa Žarkom Markovićem koji je bio direktor Zetatransa i da su se spojili Marković, on i (Miodrag) Lekić ambasador, bivši ambasador i član Vlade i da ga Lekić ubjeđuje nekoliko dana da će mu on srediti sastanak sa Milom Đukanovićem“, rekao je Popović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније