Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 03. 2013. 13:15 >> 13:19

SKUPŠTINA CRNE GORE

Odgodili glasanje o kontrolnim saslušanjima

Članovi Odbora za antikorupciju danas nijesu glasali o organizovanju kontrolnih saslušanja na temu korišćenje državnih resursa u predizbornoj kampanji, a o tome će se izjasniti naredne sedmice.

Odbor je danas razmatrao zaključke Kolegijuma predsjednika parlamenta kojima se tom tijelu predlaže da organizuje kontrolna saslušanja o korišćenju resursa u predizborne svrhe, na zajedničkoj sjednici sa Odbor za politički sistem pravosuđe i upravu.

Član Odbora Koča Pavlović predložio da to tijelo raspravlja o organizovanju kontrolnih saslušanja o aferi Snimak i, kako je kazao, političke korupcije na koju taj slučaj ukazuje.

Njegov predlog nije usvojen, jer su za njega glasala četiri poslanika opozicije, dok je šest predstavnika vladajuće koalicije bilo protiv.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović ocijenio je da prilikom zakazivanja sjednice nije ispoštovan Poslovnik, jer osim njega i, kako je objasnio, šef parlamenta Ranko Krivokapić i trećina članova Odbora, imaju pravo to da urade.

„Kolegijum predsjednika je usvojio zaključke, i ne može da generalni sekretar parlamenta da šalje zaključke tog tijela, već to može da uradi samo Krivokapić“, rekao je Bulatović.

On je naveo da je pozvao Krivokapića na sjednicu Odbora, da bi članovima tog tijela kazao koga treba da saslušaju, ali predsjednik parlamenta nije prisustvovao današnjem zasjedanju.

Pavlović je kazao da je Demokratski front predložio da se povodom afere Snimak pokrene parlamentarna istraga, i da je tu inicijativu podržalo 27 poslanika.

Milutin Simović iz DPS-a kazao je da bi Odbor trebalo da raspravlja i o aktivnostima opozicionih partija na lokalnom nivou, i korišćenje resursa lokalne samouprave u predizborne svrhe.

Član Odbora Andrija Mandić smatra da je povodom afere Snimak trebalo organizovati parlamentarnu istragu i osnovati Anketni odbor.

Simović je predložio da Odbor na kontrolna saslušanja zbog korišćenja državnih resursa u predizborne svrhe pozove direktore Zavoda za zapošljavanje, Fonda rada i Investiciono-razvojnog fonda.

Glasanje o njegovom predlogu odgođeno je za iduću sedmicu, jer je vladajućoj koaliciji, zbog odsustva dva njena člana u Odboru, falio glas za njegovo usvajanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније