Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 09. 2014. 20:26 >> 20:24
4

SVE ZA MANDAT

Pozitivna: SDP želi ono što im ne pripada

Socijaldemokratska partija želi da prigrabi ono što nije njihovo, a to je odbornički mandat koji pripada odbornici iz Pozitivne Crne Gore, naveli su iz te stranke. SDP je ranije optužila poslanicu Pozitivne Azru Jasavić da je na zajedničku izbornu listu Evropsko lice Podgorice, mimo političkih principa i volje te stranke, kandidovala lične prijatelje, ispred fukcionera koji su bili okosnica njihovog odbora.

“SDP reaguje samo kada im dirnete u privilegije i mandate. To pravilo se i sada potvrdilo, kada zele da prigrabe ono sto nije njihovo, a to je odbornicki mandat koji pripada odbornici iz Pozitivne”, piše u reagovanju Pozitivne.

Oni su podsjetili da je Dragan Bogojević nestranački kandidat, prenijela je agencija Mina.

“On nije dobio mjesto na listi ni od SDP-a ni Pozitivne i novi odbornik u skladu sa Zakonom je prvi naredni kandidat sa izborne liste”, kazali su iz Pozitivne.

Oni su dostavili Koalicioni sporazum kako bi, dodali su, dokazali tvrdnje.

“Na kraju, o nepotizmu raspravljati sa SDP-om je izlišno, jer su oni neprikosnoveni eksperti za tu oblast”, zaključuje se u saopštenju.

SDP Pozitivnoj: Nećemo ostavinsku raspravu

Komentarišući izjavu potpredsjednice Pozitivne Crne Gore Azre Jasavić da će odbornički mandat nosioca liste Evropsko lice Podgorice (SDP - Pozitivna) pripasti Tamari Bajić iz PCG, iz Socijaldemokratske partije su naveli da forsiranje prijatelja, mimo reda i zakona, može čak nekom izgledati kao lijep gest u ličnom životu, ali ne pristaje “oštrom borcu protiv nepotizma”. 

Gospođa Jasavić je na zajedničku izbornu listu Evropsko lice Podgorice, mimo političkih principa i volje Pozitivne Crne Gore kandidovala lične prijatelje ispred fukcionera koji su bili okosnica njihovog odbora, kažu iz SDP-a, precizirajući da Jasavić sada želi da, mimo zakona, prijateljicu “ugura” i u Skupštinu Glavnog grada.

„Ne želimo da ulazimo u “ostavinsku” raspravu sa kolegama iz Pozitivne, a koliko smo u raspodjeli mandata bili velikodušni prema njima, dajući im svako drugo mjesto i dajući naše mjesto nosioca liste nestranačkom kandidatu, najbolje govori podatak da je u ostalim gradovima SDP dobila 37 mandata, a Pozitivna u 11 gradova u kojima su se održavali izbori, čak 4“, navodi se u reagovanju SDP-a.

Bivši koalicioni parneri tvrde, budući da se u postizbornom periodu PCG isključivo bavi SDP-om i međusobnim optužbama ko je od funkcionera Pozitivne kriminalac, a ko samo prevarant, i ko je koga izvlačio iz zatvora, da se boje „da će gospođa Jasavić znanje iz nasljednog prava brzo imati priliku da demonstrira unutar svoje (polovine) partije.  Ovakvim ponašanjem pitanje je dana kada na zidu u stranačkim prostorijama neće biti ni njene slike“, zaključuje se u reagovanju SDP-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније