Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2013. 20:14 >> 20:18
8

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Crna Gora siguran dom za sve građane

Pobjeda predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Filipa Vujanovića na izborima 7. aprila garantuje očuvanje multinacionalne i multivjerske Crne Gore, ekonomski napredak i siguran nastavak evropskih integracija, poručeno je večeras na izbornoj konvenciji u Rožajama.

Vujanović je izrazio uvjerenje u pobjedu na predsjedničkim izborima 7. aprila, naglašavajući da je bolji život svih građana vizija Crne Gore za koju se zalaže.

„Zašto sam siguran da ću pobijediti – zato što sam dosadašnji predsjednički mandat posvetio afirmaciji Crne Gore, ekonomskom napretku, dobrosusjedskim odnosima i evropskim i evroatlanskim integracijama“, kazao je on.

Vujanović je istakao da je ponosan što su ga podržale sve partije manjinskih naroda u Crnoj Gori – Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i sve albanske stranke.

"Samo zajedno možemo da idemo naprijed“, poručio je predsjednički kandidat DPS-a.

On je naglasio da je uvijek uvažavao manjine i nikada, kako tvrdi protivkandidat Miodrag Lekić, nije sa njima trgovao.

„Nikada nijesmo trgovali sa manjinama. Mi sa njima imamo iskreni, partnerski i prijateljski odnos u kome želimo da manjine osjećaju punoću vrijednosti u Crnoj Gori. saopštio je on.

Vujanović je u Rožajama posebno zahvalio na podršci koju je dobio od Bošnjačke stranke i njenog lidera Rafeta Husovića.

„Drago mi je da je Bošnjačka stranka prepoznala da je moj mandat bio posvećen pomirenju u regionu, da se povežemo sa Sarajevom, odnosno da pokažemo našoj dijaspori da nam je bliska i da treba da se okrene Crnoj Gori, kao što se mi okrećemo prema njoj“, kazao je on.

Vujanović je dodao da mu je drago što je prepoznato i njegovo zalaganje za dobre odnose Crne Gore i Turske.

„Tamo je mnogo naših Rožajaca, koji su spremni da ulažu ovdje, odnosno da se vrate u svoju Crnu Goru, a naša državna politika treba da to omogući i ubrza. Da nije bilo takve politike prema Turskoj ne bi bilo Gintaša u Podgorici, Toščelika u Nikšiću i ne bi bilo ni TIKE koja je Rožaju dala 1,6 miliona evra za važne projekte " istakao je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je podsjetio da je uvijek afirmisao Crnu Goru kao demokratsku i vječnu državu, koja ima snažne ekonomske i prirodne resurse u koje treba ulagati.

„Radio sam za Crnu Goru kao predsjednik svih građana. Crnu Goru doživljavam kao kuću svih, za dobro svih. Za takvu Crnu Goru biće posvećen i moj naredni mandat. Zato budimo zajedno, okrenimo se jedni drugima, jedni drugima smo najbliži, a naša budućnost je zajednička“, poručio je on.

Vujanović je naveo da Lekić i dalje nema ni stav, ni viziju, niti odgovore na važna državna pitanja.

„Opet mu postavljam pitanje - da je ovdje bio 21. maja 2006. godine i da je glasao na referendumu, da li bi glasao za samostalnu Crnu Goru ili za državnu zajednicu. Treba to da kaže građanima Crne Gore. I drugo pitanje - zašto je tražio odlaganje referenduma, kada sam ga zakazao početkom marta. Tražio je da se odloži referendum, a to je bilo loše i za Srbiju i za Crnu Goru i za državnu zajednici“, kazao je Vujanović.

On je podsjetio da je na referendumu izašlo preko 86 odsto građana, i da je sve proteklo bez ikakvog incidenta, a rezultat je bila samostalna i vječna Crna Gora.

„Uvijek sam saopštavao moje divljenje prema onima koji su glasali za samostalnu Crnu Goru, ali i poštovanje za one koji su bili za državnu zajednicu, jer su imali svoju ideju, ali su priznali samostalnu Crnu Goru. Zato treba da budemo svi zajedno za bolju budućnost Crne Gore“, istakao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS je saopštio da ima jasnu viziju Crne Gore u narednih pet godina.

„Crna Gora kao dobar susjed, kao pouzdan partner svih država, ekonomski razvijena, u kojoj će svi građani biti jednaki. Crna Gora kao država bliža Evropskoj uniji i evroatlanskim integracijama. Za takvu Crnu Goru, za bolji život svih građana - pobijedićemo zajedno“, poručio je Vujanović.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović pozvao je članove i simpatizere te partije da izađu na predsjedničke izbore 7. aprila i glasaju za Vujanovića.

„Očekujem da to urade i ostali manjinski narodi, jer je Vujanović pokazao da je bio predsjednik svih građana Crne Gore, bez obzira na naciju, vjeru ili političku pripadnost“, istakao je on.

Husović je naglasio da Vujanović ima stav o svim važnim državnim pitanjima Crne Gore.

Dodao je da je Vujanović gradio mostove saradnje sa svima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

„Vujanović je bio posvećen uspostavljanju dobrih odnosa sa svim susjedima, a značajno je doprinio i unapređenju saradnje sa Turskom“, saopštio je Husović.

On je istakao da su Vujanoviću svuda širom otvorena vrata, jer je u pitanju političar koji je doprinio međunacionalnom i međuvjerskom skladu.

„Rožaje će i ovog puta biti na pravoj strani, odnosno 7. aprila glasati za Vujanovića“, poručio je Husović.

Predstavnik Demokratske unije Albanaca Soko Dacić pozvao je pristalice te stranke da izađu na predsjedničke izbore i glasaju za Vujanovića.

„Postoji hiljadu razloga zbog čega Albanci treba da podrže Vujanovića“, poručio je on Predsjednik Opštine Rožaje Nusret Kalač istakao je da je Vujanović uvijek bio posvećen napretku i prosperitetu Rožaja i čitave Crne Gore.

On je podsjetio da je Vujanović značajno doprinio da se tokom teških vremena 1999. godine sačuvaju mir i stabilnost u Rožajama.

Kalač je kazao da je Vujanović pokazao da je predsjednik svih građana. Dodajući da očekuje da i članovi Socijaldemokratske partije izađu na izbore i glasaju za Vujanovića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније