Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 08:12 >> 22:48
6

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović prvi, Lekić drugi na glasačkom listiću

Državna izborna komisija utvrdila je žrijebanjem redosljed na glasačkom listiću za predsjedničke izbore, koji će biti održani 7. aprila. Prvi na glasačkom listiću biće Filip Vujanović, drugi Miodrag Lekić.

DIK je utvrdio predsjedničku kandidaturu predstavniku Demokratske partije socijalista Filipu Vujanoviću i nezavisnom kandidatu Miodragu Lekiću.

Žrijebanje je održano u zgradi Skupštine Crne Gore.

Portparol DPS-a Časlav Vešović rekao je da je broj jedan rezervisan za pobjednika na izborima, navodeći da su u toj partiji uvjereni u pobjedu Vujanovića.

"Vujanovićeva pobjeda biće garant za nastavak društvenih reformi, evropskog puta i članstva u NATO savezu i multietničkog sklada u državi. Vujanovićeva pobjeda doprinijeće nastavku dobrosusjedskih odnosa I dobrih ekonomskih odnosa sa svim državama", kazao je Vešović novinarima nakon žrijeba.

Predstavnik Lekićevog izbornog štaba Dušan Slijepčević je kazao da je žrijebanje formalnost kojoj ne treba pridavati previše značaj.

"Mnogo je važnija suština koja govori da je atmosfera među biračima pozitivna I da je narod spreman da prvi put dobije pravog predsjednika i zato smo sigurni u pobjedu Lekića na izborima", rekao je Slijepčević.

Predsjednički izbori 7. aprila biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon obnove nezavisnosti 2006. godine.

Biračko pravo na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori imaće 512.715 građana.

Izbori će koštati 1,2 miliona EUR, od čega je 800 hiljada EUR predviđeno za sprovođenje izbora, a 400 hiljada za izbornu kampanju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније