Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 12:39 >> 08:46
14

ZAVRŠEN PREMIJERSKI SAT

VIDEO: Đukanović - KAP će biti profitabilan

Završena je sjednica Skupštine, na kojoj je premijer Đukanović odgovarao na pitanja poslaničkih klubova.

Premijer Milo Đukanović poručio je parlamentu da će plan Vlade o preuzimanju KAP-a omogućiti da ta kompanija, ali i Elektroprivreda Crne Gore budu profitabilne.

,,Predlog podrazumijeva da Vlada preuzme obavezu koju je već garantovala, 103 miliona eura garancija, da izmiri dug prema Elektroprivredi, i da se između KAP-a i EPCG definiše šestogodišnji ugovor o isporuci struje. Crna Gora nije na ivici bankrotstva, može bez problema da podnese ovaj teret, i naše uvjerenje je da i KAP i EPCG mogu biti nakon svega profitabilni" kazao je Đukanović.

 

 

 

 

 

 

Premijer Mlo Đukanović počeo je da odgovara na pitanja šefova poslaničkih klubova.

Prema Poslovniku, održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jedan put dvomjesečno u okviru redovnog zasjedanja parlamenta, a Đukanović će to biti prvi put da odgovara na pitanja poslanika od ponovnog izbora na funkciju šefa Vlade.



 

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Borislav Banović pitaće premijera šta je pokazala analiza ostvarenja privatizacione i koncesione politike i koje mjere su preduzete protiv partnera koji ne poštuju obaveze.

Lidera Socijalističke narodne partije Srđana Milića zanima šta je Vlada konkretno uradila u prvih sto dana u interesu svih građana i da li je efikasna i kompetentna.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Mladen Bojanić tražiće od Đukanovića informacije o vrijednosti portfelja investicionih fondova od njihovog osnivanja, i podatke o obračunatim i naplaćenim provizijama za upravljanje fondovima.

Poslanik Bošnjačke stranke Almer Kalač pitaće premijera kada se planira početak gradnje autoputa Bar-Boljare, i da li ima zainteresovanih kompanija za taj projekat.

Novi Poslovnik predviđa da poslanici imaju pravu da komentarišu odgovore premijera, što ranije nijesu mogli.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније