Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2014. 22:08   >>  23:25 4

PREDSJEDNIŠTVO SDP-A

Nema konačnog dogovora sa DF i SNP

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije upoznato je večeras sa razgovorima koji su vođeni povodom podrške manjinskoj upravi u Podgorici, saopšteno je iz te partije. U naknadnom saopštenju navodi se da se "razgovaralo o oblikovanju osnovnih principa podrške upravi ELPG bez postizanja konačnog dogovora sa predstavnicima opozicionih partija".

U prvom dostavljenom saopštenju, međutim, navedeno je da se „razgovaralo o oblikovanju osnovnih principa podrške ELPG bez postizanja konačnog dogovora“.

Dakle, „lapsus“ Medijskog pula SDP-a pripisan je medijima, jer su u pojašnjenju naveli da su pojedini mediji pogrešno interpretirali njihovo saopštenje.

Podsjetimo, Glavni odbor Pozitivne Crne Gore, takođe večeras raspravlja o platformi za manjinsku upravu u Glavnom gradu. 

Nezvanično: Gradonačelnik nestranačka ličnost, možda iz redova ELPG-a

Prema modalitetu o formiranju manjinske vlasti u Podgorici koji su danas načelno usaglasili predstavnici Socijaldemokratske partije, Pozitivne Crne Gore, Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, gradonačelnik Glavnog grada biće nestranačka ličnost, a moguće je da bude iz redova koalicije Evropsko lice Podgorice, saznaju Dnevne novine.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada i sekretar biće iz redova jedne od četiri stranke koje će činiti manjinsku vlast u Podgorici.

Čelnici institucija biraće se konkursom i biće profesionalci. Ovim modelom vođenja Glavnog grada planirano je formiranje komisija za različite oblasti, kao na primjer ona koja će se baviti provjerom ugovora koji su potpisani za vrijeme vladavine Miomira Mugoše. Komisije će činiti stranački predstavnici.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније