Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2014. 16:20 >> 19:59
20

VLAST U PODGORICI

Krivokapić: Propali pregovori sa DPS-om

Socijaldemokratska partija neće dalje pregovarati s Demokratskom partijom socijalista u vezi s formiranjem vlasti u Podgorici, rekao je lider SDP-a Ranko Krivokapić. Lider SDP-a je rekao i da su izbori najrealnija opcija.

Krivokapić je kazao da do dogovora nije došlo jer DPS nije htio da gradonačelnik Podgorice bude nestranačka ličnost, a da SDP nije htio da prihvati predlog da Slavoljub Stijepović bude na čelu Glavnog grada.

“U Podgorici ne može doći do daljih pregovora jer su obje strane pri svojim stavovima - mi na istrajanju na konceptu nestraničkog kandidata koji će voditi grad i promjena u gradu, a DPS da njihov nosilac liste treba da bude gradonačelnik, tako da oko Podgorice neće biti razgovora. Ostaje da se SDP odredi dalje na svojim organima kako će dalje nastupati, da li je to podrška raspisivanju novnih izbora u Podgorici ili neka od raznih političkih mogućnosti, kao što je manjinska vlada", rekao je Krivokapić novinarima nakon razgovora s liderom DPS-a Milom Đukanovićem i potrpedsjednikom te partije Svetozarom Marovićem.

Krivokapić je dodao da je zatvorena mogućnost u Podgorici, jer, kako je rekao, mi ne prihvatamo da odustanemo od onoga što je bio projekat ELP, obećanje građanima za promjene.

"Ali postoje drugi gradovi i postoji Podgorica kao otvorena mogućnost za druga rješenja kaja će razmotriti u okviru ELP i organima obje partije”, rekao je Krivokapić.

“Od svih mogućnosti ta je najrealnija. Postoje i druge mogućnosti zavsino od toga šta će se desiti u okviru Evropskog lica Podgorice”, rekao je on.

Upitan da li prekid pregovora sa DPS-om znači i pregovore sa opozicijom lider SDP-a kazao je da će prvo sa kolegama iz Pozitivne sumirati razgovore SDP-a sa DPS i njihove sa opozicijom.

“Kada dobijemo te podatke onda ćemo na organima odlučivati na organima kako ćemo dalje. Mogućnost koalicije sa opozicijom nije otvorena, jer je nijedan organ SDP-a nije razmotrio, a nemamo konačan odgovor od strane opozicije koje treba da prikupe kolege iz Pozitivne”; kazao je Krivokapić.

Upitan da li ovakav ishod pregovora može uticati na koalciju s DPS-om na državnom nivou Krivokapić je naveo da njegova partija nema takve namjere.

“Nemamo takve namjere, ali politika ima svoje zakonomjernosti i ne zavisi samo od namjera, zavisi od kretanja koje politika donosi dosta često imajući svoje zakonomjernosti i vodeći tokove u slijed koji je već neka datost, tako da se to ne može isključiti, ali SDP nema takve namjere”, kazao je on.

Krivokapić je kazao da prema njegovom shvatanju demokratskih principa, onaj ko ima 46 taj mora biti manjina, i da u demokratiji taj princip da gradonačelnik koji nije dobio većinu bude gradonačelnik ne postoji.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније