Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 01. 2013. 13:31   >>  14:13

REFERENDUM

Nimanbegu: Želimo da ubrzamo proces

Konsultativni referendum za formiranje opštine Tuzi mogao bi biti održan prije ili poslije ljeta, saopštio je poslanik Force, Genci Nimanbegu, navodeći da ta partija želi da ubrza taj proces.

Nimanbegu je rekao da je na sastanku predstavnika albanskih stranaka i DPS-a dogovoreno da proces dobijanja punopravnog statusa za opštinu Tuzi treba da ide naprijed.

»Prvi korak je da se dođe do tog konsultativnog referenduma. Sa pravnog stanovišta, postoje debate i razmjena mišljenja na koji način će se doći do toga«, rekao je Nimanbegu agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, postoje inicijative koje su upućene u parlamentu – on i Vaselj Siništaj su potpisnici jedne, dok je druga inicijativa pokrenuta u gradskoj opštini u oktobru.

»Dogovoreno je da taj proces ide naprijed,a ostalo je da se utvrdi datum održavanja referenduma. Imate dva stava, jedan je da se ide krajem ljeta, a drugi da se održi prije ljeta. Mislim da će se u tom intervalu referendum održati, ali ostaje da se gleda sa pravnog stanovišta kako doći do rješenja«, kazao je Nimanbegu.

Forca, kako je rekao, želi da požuri taj proces.

Upitan da li je na sastanku razgovarano o podršci Vujanoviću, Nimanbegu je rekao da Forca »kreće da gradi partnerstvo sa partnerima sa kojima su stupili u koaliciju«.

»Uvijek imamo u obziru da se puno puta ranije, kad su druge albanske partije potpsiivale nešto, to teško realizovalo, tako da to imamo na umu cijelo vrijeme, i nadam se da će sve ovo ići u duhu dalje demokratizacije Crne Gore, a posebno u smislu ostvarivanja prava nacionalnih manjina«, kazao je Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније