Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2013. 14:20 >> 14:15

SKUPŠTINA CRNE GORE

Sjutra rasprava o radu Fonda za manjine

Skupštinski Odbor za ljudska prava i slobode nastaviće sjutra sjednicu na kojoj će se raspravljati o radu i načinu raspodjele sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2011. godinu.

Odbor je prošle sedmice odgodio raspravu na tu temu jer su poslanici smatrali da je predloženi dnevni red preobiman, pa je samo predstavnik Fonda Safet Kurtagić prezentovao Izvještaj o kome će se sjutra izjasniti.

Prema riječima Kurtagića, nacionalni savjeti istakli su tendenciju da sami vrše raspodjelu sredstava kandidovanim projektima i da tako te odluke izmjeste iz nadležnosti Fonda.

“Takav način raspodjele bio bi djelimično prihvatljiv Fondu, ali pod uslovom da nacionalni savjeti ne apliciraju za sredstva. Kandidovanjem svojih projekata za finansijsku podršku Fonda, manjinski nacionalni savjeti se isključuju iz prava da ocjenjuju konkurentske projekte, jer bi time ušli u klasičan konflikt interesa”, naveo je on.

Kurtagić je kazao da je bilo primjetno i da pripadnici "uslovno većinskog naroda", ravnopravno sa pripadnicima manjinskog konkurišu za novac namijenjen očuvanju i unaprjeđenju identitetskih i kulturnih posebnosti nacionalnih i etničkih manjina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније