Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 03. 2013. 15:30 >> 15:59

AFERA SNIMAK

Marković: Ukazati na konkretne zloupotrebe

Neutemeljenim i uopštenim političkim konstatacijama nanosi se šteta međunarodnom ugledu Crne Gore i podriva povjerenje građana u javnu administraciju, rekao je, povodom afere Snimak, ministar pravde Duško Marković u razgovoru sa evropskim zvaničnikom Dirkom Langeom.

Neutemeljenim i uopštenim političkim konstatacijama nanosi se šteta međunarodnom ugledu Crne Gore i podriva povjerenje građana u državnu administraciju, rekao je povodom afere Snimak, ministar pravde Duško Marković u razgovoru sa evropskim zvaničnikom Dirkom Langeom.

Marković i Lange - šef Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu za proširenje Evropske komisije, razgovarali su o aktivnostima Crne Gore u vezi ispunjavanja političkih kriterijuma ključnih za napredak u integracijama  i o aktuelnim dešavanjima na crnogorskoj političkoj sceni.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz ministarstva pravde, pohvalili dinamiku izrade akcionih planova za poglavlja 23 i 24 i saradnju crnogorskih institucija sa evropskim ekspertima.

“Iako će za otvaranje pregovora u poglavljima 23 i 24 isključivi kriterijum biti akcioni planovi, Lange je istakao i značaj izmjena Ustava kao uslova sveobuhvatne reforme pravosudnog sistema Crne Gore ali i dokaza političkog sazrijevanja države”, kaže se u saopštenju.

Marković je saopštio da će ustavne izmjene, sasvim izvjesno, biti na dnevnom redu Parlamenta tokom proljećnog zasjedanja.

Posebna tema sastanka, kako se navodi, bila je i audio snimak sa sastanaka partijskih organa Demokratske partije socijalista.

“Marković je Langeu saopštio svoje viđenje povodom ovog pitanja i istakao da je važno ukazati na konkretne zloupotrebe javnih fondova u političke svrhe, umjesto što se neutemeljenim i uopštenim političkim konstatacijama nanosi šteta međunarodnom ugledu Crne Gore i podriva povjerenje građana u javnu administraciju”, navode iz ministarstva.

Time se, kako se dodaje, sasvim izvjesno vrijeđa i dostojanstvo građana koji su korisnici nekih programa i projekata.

“Marković je istakao da su državni organi u zakonskoj obavezi da sve konkretne prijavljene slučajeve, adekvatno ispitaju i procesuiraju na bazi činjenica i da će Vlada, u okviru svoje nadležnosti, dati punu podršku svakoj inicijativi da se utvrdi odgovornost za bilo koje djelo zloupotrebe javnih sredstava u političke svrhe”, navodi se u saopštenju.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније