Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 06. 2014. 15:01 >> 15:03

IZBOR ZA PREDSJEDNIKA

Krivokapić čestitao Porošenku

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, u svojstvu predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, uputio je Petru Porošenku čestitku povodom izbora za predsjednika Ukrajine.

 

"U ime Parlamentarne skupštine OEBS-a želim da Vam čestitam na izboru za predsjednika Ukrajine. Parlamentarna skupštine je, u ime OEBS-a, dala svoj snažan doprinos procesu praćenja ukrajinskih izbora. Naša misija, koju je činilo više od 100 poslanika Parlamenata država članica OEBS-a, je svjedočila nesporno fer i transparentnim izborima, a time i legitimnosti Vaše pobjede. Rezultat ovih izbora je pokazao da ukrajinski narod jasno teži demokratiji, jedinstvu i stabilnosti", navodi se u čestiki Krivokapića.

Izbor Porošenka je, kako smatra Krivokapić, "potreba da se riješe značajni izazovi, kao i da se učvrsti unutrašnja bezbjednost i stabilnost Ukrajine".

"Vjerujem u Vašu sposobnost da date odgovor i riješite brojne izazove pred Vama i Vašim narodom. Sada je važan trenutak da se radi u najboljem interesu Ukrajine i njenog naroda, kao i da se započne sa potrebnim ustavnim reformama. OEBS igra jedinstvenu i vitalno važnu ulogu u Ukrajini, tako da budite sigurni da ćete imati podršku PS OEBS-a u Vašim budućim nastojanjima kako bi se postigao najviši cilj OEBS-a, da Ukrajina bude ujedinjena i stabilna", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније