Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 06. 2014. 12:10   >>  12:11 9

VEŠOVIĆ OCIJENIO

DF-u više ne vjeruje ni uža rodbina

I dok brojne političke partije i njima bliske NVO konstantno "galame" o navodnoj političkoj korupciji DPS-a, nedozvoljenim evidencijama i tobožnjim pritiscima na birače, biće zanimljivo posmatrati kako će opisati situaciju u kojoj jedna koalicija 25.maja osvoji nula glasova, a za dvije nedjelje dobije „podršku“ 27 građana, saopštio je portparol DPS-a Časlav Vešović.

 

 

"Vjerovatno će biti intersantno na koji način će objasniti kako to da jedna opoziciona partija ostvari 17 glasova na istom biračkom mjestu na kojem glasaju roditelji i brat jednog od najistaknutijih funkcionera te partije, pa im podrška padne za 100% to jest na nulu. Slično je i sa drugom opozicionom partijom koja je sa 15 glasova vratolomno pala na 3 glasa. Zaključak je jasan, Demokratski front i SNP su svoje glasače instruisali da glasaju za koaliciju SDP i Pozitivne Crne Gore", smatra Vešović.

Oni koji se, kako je rekao, bune što DPS razgovara sa biračima, su potvrdili "da i oni rade isto".

"Samo što za razliku od nas koji vodimo afirmativnu i pozitivnu kampanju, oni pritiskaju svoje birače da glasaju protiv svoje volje i za one protiv kojih jesu. Politički inženjering neviđen na ovim prostorima je omogućio da glasovi protiv crnogorske nezavisnosti, Evrospke unije i NATO-a pomognu SDP-u i Pozitivnoj da dobije još jedan mandat. Da li će se isplatiti ova investicija Demokratskog fronta i SNP-a, tj. da li će SDP-PCG morati da vrate uslugu, pokazaće vrijeme", rekao je Vešović.

Uprkos očitoj političkoj korupciji koja je imala za cilj da preinači slobodno izraženu volju građana i oduzme, kako je rekao, "DPS-u apsolutnu pobjedu u Danilovgradu", ta stranka je, napominje Vešović "ostvarila još bolji izborni rezultat".

"Ni pokušaji da se u Bijelom Polju ugrozi politička dominacija naše partije nijesu urodili plodom, jer je DPS osvojila značajno veći broj glasova u odnosu na ostavrene rezultate 25.maja. Težnja naših političkih protivnika da se u Tuzima ospori najveća podrška birača, takođe nije uspjela. Jednako kao u Danilovgradu i u Tuzima ćemo vršiti vlast sa našim predizbornim koalicionim partnerima. Nakon 25.maja i uspjeha DPS –a na lokalnim izborima, opozicija je složno pokušala da dokaže da se izborna volja drastično promijenila u Crnoj Gori i da su se stekli uslovi za prijevremene parlamentarne izbore. Njihova pretpostavka se nije potvrdila, a svaka naša jeste – Demokratski front je nastavio da gubi podršku građana, u Kolašinu čak i od članova najuže porodice, a mi smo ponovo pobijedili, zato što nam građani najviše vjeruju i zbog toga što glasove osvajamo čisto bez zavjera i tajnih dogovora iza očiju javnosti", poručio je Vešović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније