Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

15. 04. 2024. 19:15 >> 19:41
1

DPS IVANOVIĆU

Ministar mijenja državni stav o Kosovu ili se plaši da ne prođe kao Gorčević?

Današnji pokušaj ministra Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Maide Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasati za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, smatraju i Demokratskoj partiji socijalista. Ističu da može biti i izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i, kako su rekli, prođe isto kao i njegova koleginica.

“Naime, na pitanje šefa poslaničke grupe DPS, Andrije Nikolića, kako će Crna Gora glasati, Ivanović je vidno izbjegao odgovor i kazao da će kada pitanje članstva Kosova dođe na dnevni red Komiteta ministara, Crna Gora, slijedeći svoje vanjskopolitičke principe, uz razmatranje ishoda glasanja Parlamentarne skupštine, zauzeti svoj stav”, podsjećaju iz DPS-a.

Napomenuli su da je prećutan odgovor na pitanje  da li je pozvao ambasadora Srbije da mu uruči protestnu notu zbog uvreda ministarke.

“Ostaje nam da se pitamo da li je u pitanju strah ministra Ivanovića da i on ne dobije verbalnu ćušku iz Beograda, ili je ovo još jedan primjer podilaženja bivšem DF-u, koji zastupa spoljnopolitičke ciljeve druge države u crnogorskom Parlamentu. Odgovor na pitanje da li je pozvao ambasadora Srbije da mu uruči protesnu notu zbog uvreda ministarke Ivanović je prećutao. Sad je jasno, zbog čega”, zaključili su iz DPS-a. .

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније