Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2014. 20:20 >> 23:20
4

PROMJENE U KOLAŠINU

DPS potvrdio pobjedu u Danilovgradu

Demokratska partija socijalista, nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mjesta u Danilovgradu, osvojila je apsolutnu vlast u tom gradu. Demokratska partija socijalista je u Tuzima izgubila jedan mandat, ali zadržala apsolutnu vlast. Preliminarni rezultati pokazuju da je do promjena, u odnosu na glasanje od 25. maja došlo u Kolašinu, gdje je koalicija SDP-a i Pozitivne osvolija mandat više. Nakon ponovljenog glasanja isti odnos snaga ostao je u Bijelom Polju. Izborni dan na devet biračkih mjesta na kojima je danas ponovljeno glasanje, protekao je u mirnoj i fer atmosferi, saopšteno je iz opštinskih izbornih komisija.

Demokratska partija socijalista, nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mjesta u Danilovgradu zadržala 17. mandat u Danilovgradu, koliko je imala i nakon glasanja 25. maja.

Socijalistička narodna partija je dobila peti mandat, ali je Demokratski front izgubio jedan, pa će u lokalnoj Skupštini imati osam odbornika.

DPS: Ponovo smo pobijedili

Rezultati glasanja na biračkim mjestima na kojima su izbori ponovljeni, potvrdili su političku dominaciju Demokratske partije socijalista i činjenicu da uživamo najveće povjerenje građana, navodi se u saopštenju DPS-a.

"Iako su odluke nadležnih državnih istanci o ponovnom održavanju izbora na pojedinim glasačkim mjestima u Bijelom Polju, Danilovgradu, Kolašinu i Tuzima opozicione partije pokušale da iskoriste za preinačavanje slobodno izražene volje birača tako što su glasove jedne partije poklanjali drugoj, od građana su dobili najbolji odgovor", poručuju iz DPS-a.

Kažu da je Demokratska partija socijalista ponovo pobijedila.

"U Danilovgradu smo ostvarili još bolji rezultat u odnosu na izbore održane 25. maja, čime smo potvrdili pobjedu i osvajanje većine odborničkih mandata. Takođe, u Tuzima smo sa našim koalicionim partnerima potvrdili apsolutnu pobjedu. U Bijelom Polju smo uz značajno uvećanje broja glasova samostalno osvojili polovinu odborničkih mandata što nam garantuje sigurnu i dominantnu poziciju u izvršnoj vlasti", poručuju iz DPS-a.

Kažu da je u Kolašinu DPS još jednom dokazala da je najjača politička snaga.

"Odgovorni prema povjerenju koje nam ukazuju građani u svim crnogorskim opštinama, sa našim koalicionim partnerima ćemo nastaviti da stvaramo uslove za dinamičan ekonomski i društveni razvoj svakog kraja Crne Gore", poručuju iz DPS-a.

Tuzi: SNP prešao cenzus, DPS-u mandat manje

Na ponovljenim izborima na dva biračka mejsta u Tuzima Socijalistička narodna partija uspjela je da pređe cenzus i osvoji jedan mandat, dok je DPS izgubila jedan mandat, ali i dalje sa 12 odborničkih mjesta ima apsolitnu vlast u toj gradskoj opštini.

U gradskoj opštini Tuzi glasanje je danas ponovljeno na dva biračka mjesta u Dinoši i jednom u Kocima, gdje pravo glasa ima oko 1100 birača. Predsjednik OIK Srđa Raičević, kazao je da na tim biračkim mjestima izborni dan protekao mirno i da nije bilo prijava o nepravilnostima.

Na lokalnim izborima 25. maja DPS je u Tuzima osvojila 13 mandata, Albanska koalicija 4, koalicija Pozitivne i SDP-a 2 mjesta u lokalnom parlamentu, Demokratski savez 3 mandata, dok SNP tada nije prešao cenzus.

Kolašin: SDP-u i Pozitivnoj mandat više

Koalicija Evropsko lice Kolašina, koju čine SDP i Pozitivna, osvojila je treći mandat u Skupštini opštine Kolašin. To je rezultat glasanja na ponovljenim izborima na biračkom mjestu Đuđevina u toj opštini.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Kolašinu Zoran Vlahović kazao je za Radio Crne Gore da je prema preliminarnim podacima OIK, na ponovljenim izborima na kojima je od ukupno upisna 93 birača, glasalo njih 77. Kako je saopštio lista Evropsko lice Kolašina dobila je 27, DPS 45, SNP tri, a Grupa građana jedan glas, dok DF nije osvojio nijedan glas.

U SO Kolašin DPS sada ima 10, umjesto 11 odbornika, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana. Do novog odborničkog mandata ta koalicija je došla jer im je za to na izborima 25. maja ukupno falilo 20 glasova.

U Bijelom Polju nema promjena

Ponovljeni izbori na dva biračka mjesta u Bijelom Polju, nijesu donijeli promjene u raspodjeli odborničkim mijesta u tom gradu, kazao je za Radio Crne Gore predsjednik OIK Duško Vojinović.

Raspored mandata u lokalnom parlamentu ostaje isti kao i na izborima održanim 25. maja. To znači da će Demokratska partija socijalista u lokalnoj skupštini imati 19 odbornika, SNP sedam, DF pet, SDP pet i Bošnjačka stranka dva odbornika.

OO DPS Bijelo Polje: Ostvaren značajno bolji rezultat

Iz DPS-a je saopšteno da su rezultati ponovljenog glasanja na dva biračka mjesta u Bijelom Polju potvrdili izbornu pobjedu Demokratske partije socijalista od 25. maja.

"Naša partija je zabilježila značajno povećanje izbornog rezultata, i to sa ukupno 154 glasa na ova dva biračka mjesta od 25. maja na 295 glasova osvojenih tokom današnjeg ponovljenog glasanja. To pokazuje jasan stav naših sugrađana kojim su naš rad i našu politiku ocjenili kao veoma uspješne i odgovorne, te su nam i za budući period dali veliku i snažnu podršku, kako bismo nastavili realizaciju novih projekata značajnih za sve građane, onako kako smo to radili i do sada", saopšteno je iz lokalnog DPS-a.

OIK: Bez nepravilnosti

Na ponovljenim izborima na po tri biračka mjesta u Danilovgradu i Tuzima, dva u Bijelom Polju i jednom u Kolašinu građani su mogli da glasaju od sedam do 20 sati.

Odlukom opštinske izborne komisije (OIK), koju je potvrdila DIK, izbori su ponovljeni na biračkim mjestima Lazine, Gostilje i Kujava u Danilovgradu, koja imaju 750 upisanih birača.

Predsjednik OIK Danilovgrad, Milisav Nikolić kazao je da OIK ne raspolaže podacima o nepravilnostima koji bi ugrožavali izborni proces.


Sa druge strane, iz MANS- a, čiji posmatrači su pratili izbore u Danilovgradu i Tuzima kazali su da su primijećene određene nepravilnosti.

Izborna komisija Glavnog grada donijela je odluku o raspisivanju novih izbora za odbornike u Skupštini gradske opštine Tuzi na dva biračka mjesta u Dinoši i jednom u Kocima.

Predsjednik OIK, Srđa Raičević, kazao je da na tim biračkim mjestima, gdje je pravo glasa imalo oko 1,1 hiljada birača, izborni dan protekao mirno. On je dodao da sa biračkih mjesta nije bilo prijava o nepravilnostima.

Ponovljeno je glasanje i u bjelopoljskoj Opštini, na biračkim mjestima u Boljanini i Mioču.  Bjelopoljska izborana komisija poništila je izbore na tim mjestima na osnovu prigovora Bjelopoljske liste i Bošnjacke demokratske zajednice.


 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније