Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 03. 2013. 16:38 >> 16:30
1

LOKALNI IZBORI NIKŠIĆ

Nikčević: Primjedbe opozicije su alibi za poraz

Primjedbe opozicije na regularnost izbora u Nikšiću su alibi za poraz tih stranaka, kazao je nosilac liste koalicije Evropski Nikšić Radivoje Nikčević, i dodao da su predstavnici svih partija potpisali zapisnike nakon završetka glasanja. On smatra da žalbe opozicije na izbore nijesu korektne, jer tokom njih niko nije imao primjedbi.

 

Nikčević je agenciji MINA kazao da koaliciji Evropski Nikšić ne smeta što će opozicija podnijeti žalbene prigovore na ishod lokalnih izbora.

„Njihovo je pravo da u roku zakonskog određenja ulože prigovor Opštinskoj izbornoj komisjiji koja će to razmatrati“, naveo je Nikčević.

Prema njegovim riječlima, izborni rezultat vladajuće koalicije je čist i dodao da su  ubijeđeni da je izborni proces tekao bez problema. Komentarišući tvrdnje iz Demokratskog fronta da 1.217 građana zbog starih dokumenata nije moglo da glasa, Nikčević je kazao da to nije problem koji bi uticao na izborni rezultat.

„Građani su sami krivi što nijesu ostvarili biračko pravo. Oni su morali da zamijene dokumenta u zakonski predviđenom roku koji je produžavan do 31. decembra“, naveo je Nikčević i dodao da među tim građanima ima simpatizera svih političkih partija.

Nikčević je negirao navode da je Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještavalo lokalni odbor Demokratske partije socijalista o njihovim biračima koji nijesu na vrijeme promijenili dokumenta.

„To kategorički odbijam. Znamo ko su naši glasači, u kontaktu smo sa njima i ukazivali smo im da ostvare svoje biračko pravo tako što će zamijeniti dokumenta“, rekao je Nikčević.

On je ocijenio da u demokratskoj praksi nije primjeren način na koji Pozitivna Crna Gora dijeli biračko tijelo.

„Umjesto da se poklope ušima i prećute najveći politički brodolom na crnogorskoj političkoj pozornici, „pozitivci“ su požurili da ponove ključne greške svojih prethodnika gubitnika. Bave se nemudrošću i nepameću dvadeset i više hiljada Nikšićana koji su glasali za DPS“, naveo je on.

Nikčević je dodao da Pozitivna želi da svojih „dvije-tri hiljade glasača predstavi nadrasom koja je u intelektualnom i svakom drugom pogledu iznad drugih“.

On je rekao da nosillac liste Pozitivne Ivan Radojičić kao sociolog mora da zna da je fašizam ishod takvih ocjena.On je upitao Radojičića, znači li to da na učešće u društvenim procesima nemaju radnici i seljaci.

„Znači li to da se Pozitivna zalaže za CrnuGoru u kojoj će samo intelektualci imati pravo glasa i odlučivanja, uz poneke osumnjičene za obijanje trafika“, upitao je Nikčević.



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније