Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Portal RTCG ]

23. 03. 2024. 12:12 >> 12:19
4

vuković za portal

“Kohabitacija ili rušenje vlasti sa DPS-om neprihvatljivo”

Potpredsjednik Skupštine Glavnog grada član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore Branko Vuković kazao je da vjeruje da se kriza vlasti u Glavnom gradu neće preliti na državni nivo, te je uvjeren da je činiocima vlasti i u Glavnom gradu i na državnom nivou prioritet stabilnost, poboljšanje standarda, modernizacija i razvoj države, ali i evropski put kojim je ova vlada zakoračila dobrim tempom. Rušenje vlasti sa DPS-om bilo bi rušenje tekovina 30. avgusta, smatra Vuković i dodaje da bi to odgovaralo samo DPS-u.

"Kao potpredsjenik Skupštine Glavnog grada i predsjednik kluba odbornika koji je dio aktuelne većine zalažem se i zalagaću se za stabilnu gradsku vlast i što se mene tiče bilo kakva kohabitacija ili rušenje sadašnje većine sa DPS-om je neprihvatljivo, jer i pored razlaza u najjačem klubu ne vidim razlog da se vlast ne održi do kraja mandata kako bi uspjeli da uradimo što više stvari koje su u interesu građana i vjerujem da smo tu svi na istoj strani", kazao je Vuković.

Kako kaže, "ovo što se dešava između kolega koje su se razdvojile u dva odbornička kluba ne bi trebalo da bude ništa neobično i nije nešto što je netipično, to je normalan demokratski proces koji će se uvjeren sam tako i okončati, demokratski".

Prema njegovim riječima borba za Podgoricu trajala je 30 godina,

"Siguran sam da niko neće ulaziti u rušenje ove vlasti upravo sa onima koje smo svi zajedno porazili nakon tri decenije. U duhu gore kazanog očekujem kvorum na prvom plenumu i normalan nastavak rada", istakao je Branko Vuković.

Kaže da se politička konkurencija tome nada prelivanju krize iz Glavnog grada na državni nivo.

"Vjerujem da neumorno rade na tome i da vjeruju u uspjeh, tako da bi prelivanje ove situacije na državni nivo išlo na ruku upravo našim političkim konkurentima u opoziciji, što se kako lično vjerujem neće desiti. Jer kao i na slučaju Podgorice ubijeđen sam da je svim činiocima sadašnje većine prioritet stabilnost, poboljšanje standarda, modernizacija i razvoj države, ali i evropski put kojim je ova vlada zakoračila dobrim tempom, što potvrđuju i naši međunarodni partneri", ističe Vuković.

Na kraju, kako kaže, aktuelnu većinu čine prirodni koalicioni partneri "i za nju možemo reći da je i po svom karakteru tridesetoavgustovska većina, zato vjerujem u njenu stabilnost".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније