Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2014. 12:17 >> 12:22
18

KONGRES SAD

Predstavnički dom: CG primiti u NATO

Predstavnički dom Kongresa SAD jednoglasno je usvojio amandman kongresmena Majka Tarnera kojim se traži proširenje NATO-a odmah i izričito zahtijeva da se Crnoj Gori uputi poziv već na Samitu NATO u Velsu.

Uticajni kongresmen Tarner, koji je predsjedavajući američke delegacije u Savjetu ministara NATO i jedan od lidera crnogorskog kokusa u SAD, predložio je na sjednici NDAA, Komiteta Kongresa na kojem se odobravaju vojni troškovi, amandman o proširenju NATO uz izričiti zahtjev za poziv Crnoj Gori, prenosi Portal Analitika.

U Predstavničkom domu Kongresa SAD amandman o proširenju NATO usvojen je jednoglasno, dok je akt o odobrenju vojnih troškova usvojen ubjedljivom većinom od 325 glasova „za“  i 89 glasova „protiv“.

 

O amandmanu koji je usvojio takozvani Donji dom Kongresa treba da se izjasni Senat, koji to najvjerovatnije neće učiniti prije septembra i zasijedanja NATO u Velsu, ali je usvajanje amandmana kongresmena Tarnera jasan politički signal da se Kongres SAD zalaže za proširenje NATO i, posebno, za poziv Crnoj Gori za priključenje NATO.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније