Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 05. 2014. 17:41 >> 20:19
15

U PODGORICI

Đukanović: Očekujemo apsolutnu pobjedu

Demokratska partija socijalista DPS je uvjerena da će osvojiti apsolutnu vlast u Podgorici. Đukanović kaže da su DPS-u programski najsličniji SDP i Pozitivna, odnosno koalicija "Evropsko lice Podgorice. On je gostujući u emisiji “Živa istina”, poručio i da je koalicija sa Demokratskim frontom nemoguća.

"Valjda je to jasno, da političke vrijednosti koje okupljaju koaliciju SDP-Pozitivna su veoma slične temeljnim političkim vrijednostima za koje se zalaže DPS", kazao je Đukanović.

On nema dilemu sa kim ne bi u koaliciju. "To je Demokratski front. Zbog idelogije na kojoj je zasnovana njihova politika i zato što bi to značilo poništavanje svih naših važnih političkih ciljeva i što je najgore, dovođenje u pitanje nečeg što mi smatramo nacionalnim interesima Crne Gore", istakao je Đukanović, prenosi Antena M.

DPS-ov koalicioni partner na državnom nivou SDP, međutim, nema problema da sarađuje sa DF-om i ostalim opozicionim strankama u crnogorskom Parlamentu pa su tako, udruženim snagama, odbacili nekoliko Vladinih predloga. Može li Vlada, uprkos tome, da efikasno radi?

"Moglo bi se reći da je efikasnost rada državne vlasti dovedena u pitanje. Vlada funkcioniše i efikasno obavlja svoj posao, dosta lako i jedinstveno donosi sve najvažnije odluke. Dok je tako, ja vidim smisao svog angažmana", poručuje Đukanović.

Na početku je DPS-SDP koalicija funkcionisala i u Podgorici. Kamen spoticanja, bio je, posjetimo, gradonačelnik Miomir Mugoša, tačnije njegova ponovna kandidatura. Upitan, da li je postajao dogovor da nakon pet godina, Mugoša ne bude kandidat.

"Tačno je da je bilo razgovora o prihvatljivosti Mugoše za SDP kao kandidata DPS-a, ali je DPS uvijek ostavljala otvorenu mogućnost da će nakon isteka tog mandata, Miomir Mugoša nastaviti da vrši svoju funkciju. Bilo je razgovora, nije bilo dogovora", jasan je Đukanović.

Premijer je takođe odbacio i navode da u Statutu Glavnog grada nema crnogorskog jezika. On je objasnio da se u Statutu navodi „službeni jezik“ a da je Ustavom jasno definisano da je služeni jezik – crnogorski.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније