Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2014. 14:21 >> 14:29
3

DOBRA PORUKA

Završen skrining Crne Gore

Evropska komisija objavila je danas da je završen postupak skrininga pravne regulative Crne Gore, što je preduslov za otvaranje pregovora po pojedinim poglavljima.

"Dovršen je proces skrininga, vrlo važnog dijela pristupnog procesa koji priprema zemlju za pregovore u pojedinim poglavljima", rekao je portparol komesar za proširenja, Petar Stano na konferenciji za novinare u Briselu.

Skrining je analitičko poređenje zakonodavstva zemlje kandidata sa evropskom pravnom tekovinom, i u tom postupku se utvrđuju pitanja u kojima se zemlja koja želi u EU mora uskladiti sa njenim zakonodavstvom.

Skrining je za Crnu Goru počeo vrlo brzo nakon otvaranja pregovora u junu 2012.

Do sada je Crna Gora otvorila pregovore u devet poglavlja, a dva su i privremeno zatvorena – Nauka i istraživanje i Obrazovanje i kultura.

Postupak skrininga za Crnu Goru trajao je skoro dvije godine, dok je Hrvatima trebalo upola kraće vrijeme.

Stano dodao je da dovršetak skrininga za Crnu Goru "još jedan znak da se proširenje nastavlja punom parom".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније