Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2014. 18:21   >>  22. 05. 2014. 09:23 8

VIJENAC NA MAUZOLEJU

Krivokapić: Ujedinimo Crnu Goru

Dan nezavisnosti 21. maj trebalo bi da simbolizuje ponovno spajanje Crne Gore sa istorijom, suštinom i budućnošću, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, nakon što je položio vijenac na Mauzoleju Petru II Petroviću Njegošu na Lovćenu.

 

Krivokapić je kazao da su crvena Crna Gora i crvena Jugoslavija prije 40 godina podigle spomenik Njegošu, jednom od najvećih pjesnika, a kako dodaje ideja jedinstva je i danas živa.

"Crna Gora je ustala da pomogne drugim bratskim republikama Srbili, BiH i Hrvatskoj. I to jeste mjesto na kom je gradila čitava Jugoslavija, ovaj oltar slobode, to zajednišvo, a isto tako da budemo jedno i u Crnoj Gori ne samo kada je muka, nego kada je dobro. Da Crna Gora bude okupljena oko jednog dobra, da ovaj datum simbolizuje ponovno spajanje Crne Gore sa svojom istorijom i sa svojom budućnošću", poručio je Krivokapić i dodao da je obaveza svih da ujedine Crnu Goru.

Krivokapić kaže da su najveći uspjesi naše države, to što je Crna Gora danas kandidat za NATO i što pregovara sa EU.

"To je najveći pomak, to je ono što mi najbolje znamo, kad smo vanka da budemo primjerni. Ostaje ono unutra što moramo da pokažemo, da znamo da gazdujemo svojim dobrima, da znamo da ujedinimo Crnu Goru, da pomirimo Crnu Goru i očuvamo prave vrijednosti, to su obaveze koje nas čekaju, prije svega da obezbjedimo bolji život u Crnoj Gori“, kazao je predsjednik Skupštine.

Posjeta generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena Crnoj Gori je, kako kaže Krivoakpić, ohrabrenje na putu ka EU i NATO.

 

 

"Očekujem da idemo naprijed u NATO integracijama, da li će biti puni korak naprijed, uslovni poziv, u ovom trenutku je manje bitno, bitno je da idemo naprijed", zaključio je Krivokapić.

Krivokapić je danas bio domaćin okruglog stola “Śednik na gumnu” na temu “Crna Gora i EU – 8 godina od obnove nezavisnosti”, na kojem je učestvovala i prof. dr Gordana Đurović - redovna profesorka Ekonomskog fakulteta UCG, bivša potpredśednica Vlade Crne Gore i ministarka evropskih integracija.

Na skupu su učestovali i studenti sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније