Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 03. 2013. 14:06 >> 10:12
5

LOKALNI IZBORI - NIKŠIĆ

VIDEO: OIK - Koaliciji za evropski Nikšić 23 mandata

Koalicija Za evropski Nikšić osvojila je 69,6 odsto glasova, odnosno 23 odbornička mandata na izborima koji su održani u subotu, preliminarni su rezultati Optinske izborne komisije (OIK).

Ta koalicija, koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, sa 23 mandata imaće većinu u nikšićkom parlamentu koji ima 41 odbornika.

Predsjednik OIK-a Srđan Spaić rekao je na konferenciji za novinare, da je na izborima u Nikšiću, od ukupno broga birača, glasalo 38.515, odnosno 69,6 odsto.

Za Demokratski front (DF) glasalo je 12.243 građana i oni će u skupštinskim klupama imati 13 odbornika.

Socijalistička narodna partija (SNP) osvojila je 3.382 glasa ili tri mandata, a Pozitivna Crna Gora 2.613 odnosno dva mandata.

Narodna strana sa 560 glasova, Otadžbinska srpska stranka sa 65 i Stranka srpskih radikala sa 98 nijesu prešle cenzus za ulazak u nikšićki parlament.

Spaić je kazao je da je bio vrlo mali broj primjedbi i da je ostavljen rok za eventualne pregovore nakon čega će biti saopšteni i zvanični rezultati.

Na izborima koji su održani 14. oktobra prošle godine koalicija Za evropski Nikšića osvojila je 20 mandata, Pozitivna Crna Gora pet, SNP četiri, a DF 12.

Slavlje na ulicama Nikšića, nakon objave izbornih rezultata:

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније