Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Nena Martinović, Radio Crne Gore ]

25. 01. 2024. 15:16 >> 15:16

GLASANJE ZA VDT

Parlamentarna većina za izbor Markovića

Milorad Marković najizvjesnije biće izabran na sjednici Skupštine u subotu za novog vrhovnog tužioca, saopštili su Radiju Crne Gore predstavnici parlamentarne većine. Oni su se sastali sinoć u Podgorici kako bi se dogovorili o podršci za izbor VDT-a. 

Velike su šanse da će na sjednici Skupštine u subotu za novog VDT-a biti izabran Milorad Marković. To su našem Radiju saopštili predstavnici parlamentarne većine iz redova kalicije ZBCG i Evrope sad.

Poslanik Nove Dejan Đurović kazao nam je da očekuje da će končno biti završen i taj važan zadatak, tj. obaveza naslijeđena od prethodnih skupštinskih saziva.

"Kako je sada situacija i da se očekuje da će gospodin Marković imati dovoljan broj glasova za izbor VDT-a", rekao je on.

Ista očekivanja ima i predsjednik poslaničkog kluba Evrope sad Miodrag Laković.

"Kako sada stvari stoje, očigledno je da on ima najveće šanse. Vjerujemo da će biti razumljivo i da tu stvar državnog značaja riješimo", kazao je za Radio.

O podršci Markovicu posalanik DNP -a Milun Zogović nije precizirao:

"Demokratska narodna partija će svoj stav o svim potencijalnim kandidatima za izbor VDPA saopštiti na samoj sjednici."

Razgovaralo se sinoć na sastanku i o rekonstrukciji vlade. Poslanik Dejan Đurović saopštio da bi bilo dobro da se taj proces okonča što prije.

"Ukoliko shvatimo i predstavnici vlade i parlamentarne većine da je za dobrobit građana Crne Gore da se ona vešta što prije, to će se i uraditi. Što se tiče resornih ministarstava koje bi trebalo da pokrije Koalicija za budućnost Crne Gore, ja očekujem da će dati puni kapacitet kao što su to uradili i naši direktori koje smo izabrali za neke visoke funkcije u Crnoj Gori", kazao je Đurović.

U svakom slučaju, rekonstrukcija će, kako zaključuje Đurović, biti u skladu sa dogovorom. A da li će se parlamentarna većina konačno dogovoriti oko vrhovnog državnog tužioca, znaće se 27. januara. Trenutno, čini se, postoji potrebna tročetvrtinska podrška.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније