Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

09. 05. 2014. 13:51 >> 13:53
1

DAN EVROPE

Više Bošnjaka za bolje EU integracije

U Bošnjačkoj stranci (BS) nijesu potpuno zadovoljni zastupljenošću pripadnika tog naroda u predpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU), i smatraju da bi snažnije prisustvo mladih, kreativnih i obrazovanih Bošnjaka učinilo taj proces uspješnijim.



Iz te partije čestitali su građanima Dan Evrope i podsjetili da se u njihovom Programu stranke, ističe da su evropske integracije jedna od osnovnih polaznih tačaka njihovog političkog djelovanja.

„Dočekujući ovogodišnji Dan Evrope, još jednom izražavamo zadovoljstvo što smo iz godine u godinu bliži punopravnom članstvu u EU, a time i bliži ostvarenju naše vizije. Međutim, nijesmo u cjelosti zadovoljni zastupljenošću bošnjačkog naroda u predpristupnim pregovorima s EU“, navodi se u saopštenju.

U BS, kako su naveli, smatraju da bi snažnije prisustvo mladih, kreativnih i obrazovanih Bošnjaka učinilo taj proces uspješnijim.

„Takođe, smatramo da proces integracija treba da bude prisutan kako u centralnom dijelu zemlje, tako i u njenim regionima. Opšti je utisak da se na sjeveru države, taj proces praktično i ne vidi“, navodi se u saopštenju.

U BS-u smatraju da je nedopustivo da građani Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Pljevalja i ostalih, budu na margini događaja i informacije kada je u pitanju taj istorijski značajan proces za sve građane Crne Gore.

“Vrlo je važno naglasiti da ovaj dan, 9. maj, treba pamtiti i po pobjedi nad fašizacijom Evrope, pobjedom protiv zla. Jasan stav Bošnjačke stranke glasi da su Bošnjaci evropski muslimani i da je Evropa prostor naše društvene samobitnosti”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније