Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2014. 22:08   >>  22:11 1

‘BEZ NAS NEMA VLASTI’

Bar: Zajedno BS i Albanska koalicija

Bošnjačka stranka i partije članice Albanske koalicije ( Demokratski savez , Forca i Demokratska partija) nastupiće sa zajedničkom listom na lokalnim izborima u Baru. Lista će nositi naziv „Bošnjaci, Muslimani i Albanci - Bar u koji vjerujemo“.

Prvi na listi je predsjednik opštinskog odbora BS u Baru, građevinski preduzetnik Munib Ličina, a na drugom mjestu je Ismail Doda, predsjednik Opštinskog odbora DS. Na trećem mjestu nalazi se potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić, a na četvrtom Edina Dešić, dipl.žurnalista, iz Bošnjačke stranke.

Peto mjesto na listi pripalo je Ilirjanu Koliću, iz Force, na šestom I sedmom mjestu su profesori Safet Drljan I Mehmed Feratović, obojica iz BS. Na osmom mjestu je Sanela Mujezić, student, članica DS, a na devetom Ramo Saljević, diplomirani geodeta iz BS, dok je na desetom mjestu Fitim Dragović, profesor istorije (DP).

Na zajedničkoj koalicionoj listi, pored ostalih,  nalazi se i Hajdar Dako Šabović, privrednik koji živi u Baru i Čikagu, poznat po svojim donatorskim i humanitarnim aktivnostima i privrednim ulaganjima u zavičaju, saopštavaju iz koalicije.

Na listi, na kojoj se nalazi više od trećine žena, zastupljeni su svi obrazovni profili i zanimanja: profesori, pravnici, ekonomiste, turistički radnici , ugledni domaćini i poloprivrednici i studenti.

Formiranju zajedničke liste prethodilo je potpisivanje koalicionog sporazuma, kojom je dogovoren raspored na listi i omjer u eventualnom vršenju izvršne vlasti. Koalicioni sporazum u prostorijama BS potpisali su predsjednici opštinskih odbora BS, DS, Force i DP –Munib Ličina, Ismail Doda, Ilirjan Kolić i Fitim Dragović.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Rafet Husović, predsjednik BS, Suljo Mustafić, član predsjedništva BS, Mehmed Bardhi, predsjednik DS i Nazif Cungu predsjednik Force.

“Ova koalicija predstavlja iskaz veoma bliskih ciljeva političkog djelovanja koji artikulišu interese Bošnjaka-Muslimana i Albanaca. Očekujemo veoma dobar rezultat - sasvim je izvjesno da bez ovih političkih subjekata nema nove izvršne vlasti u Baru”, saopšteno je iz koalicije.

Najvažnija programska zalaganja koalicije, kako navode u saopštenju, biće djelovanje na unaprijeđenju i ubrrzanju razvoja Bara u privrednoj i društvenoj sferi i poboljšanja kvaliteta života svih građana .

“Posebno ćemo se zalagati za  veća ulaganja u putnu, saobraćajnu i vodovodnu  infrastrukturu u onim dijelovima Bara u kojima žive pripadnici ovih naroda, o čemu dosadašnja vlast nije vodila dovoljno računa. Posebno će se insisitirati na ostvarenju, u zakonu utemeljene,  srazmjerne zastupljenosti u organima loklane uprave, koja se do sada nije sprovodila u praksi., kao i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta  i jezika ovih nacionalnih zajednicau  Baru”, saopšteno je iz koalicije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније