Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2014. 15:29 >> 15:29
2

ODGOVOR KONJEVIĆU

Vučelić: SDP nema razloga da se ljuti

Nema razloga da se Raško Konjević u ime SDP-a ljuti što smo, u nedostatku koalicione podrške i njihove stranke na posljednjim izborima za gradsku Skupštinu, bili primorani da, kao pobjednici na izborima, za svaki projekat i odluku obezbijedimo većinsku podršku u interesu svih građana Glavnog grada, kazao je predsjednik Odbora DPS Podgorica, Vladan Vučelić.

Podsjetimo, nosilac liste DPS-a za lokalne izbore u Podgorici, Slavoljub Stijepović, je u emisiji "Živa istina" kazao da bi SDP trebalo da objasni biračima šta će u koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom koja, kako je naveo, ovih dana ubrzanim koracima trči u zagrljaj Demokratskog fronta.

Konjević je juče, odgovorio Stijepoviću, kazavši da bi mu bolje bilo da se bavi dosadašnjom politikom svoje partije koja "posljednjih godina vlada glavnim gradom u koaliciji sa antidržavnim partijama", tj Narodnom strankom, Demokratskom srpskom strankom i odbornikom Nove.

Međutim, Vučelić smatra da je tim odlukama DPS-a, Podgorica nesumnjivo napredovala i to svi vide.

"Naravno, bilo je u tom uspjehu i grešaka, ali nijesmo nikada razumjeli to što je za neke političare i partije važniji pojedinac od grada, da zbog pojedinca treba biti protiv napretka i boljitka grada u cjelini", saopštio je danas Vučelić.

On je istakao da je tačno da su odluke njegove partije podržavali i odbornici partija koje je spominuo Konjević, ali da DPS nikada nije sa bilo kim nakon izbora u Skupštini Glavnog grada napravio niti potpisao sporazum o koaliciji, osim sa SDP-om.

"Možda smo pogriješili što smo u skladu sa demokratskim standardima prihvatali podrške za pojedine projekte i odluke i odbornika SNP-a, SDP-a i ostalih", rekoa je Vučelić.

On je podsjetio da su u to isto vrijeme predstavnici današnjeg Demokratskog fronta su, pod nazivom „Bolja Podgorica“, nudili koaliciju protiv DPS-a, koja bi, mimo volje većine građana Podgorice, dovela na vlast one koje su izgibili na izborima.

"To je ipak sve prošlost. Pametni uče iz tuđih, ali i iz svojih grešaka. Potrebom za "kažnjavanjem" loše prošlosti pojedinaca ne treba otvarati vrata putu unazad, niti inatom graditi koncepcije političke budućnosti. Savezom sa Pozitivnom, na koji SDP ima legitimno pravo, a koja poziva i želi saradnju sa Demokratskim frontom, SDP, moguće i mimo svoje volje, otvara vrata Mandiću, Daniloviću i Medojeviću da, saglasno njihovoj političkoj snazi, pokušaju rušiti temelje 21.maja", zaključio je Vučelić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније