Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

21. 11. 2023. 15:41 >> 15:42

JUKIĆ - SPAJIĆ

Vrijeme da se napravi korak naprijed u odnosima CG i BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnoj Gori Branimir Jukić kazao je da bi ulazak naše zemlje u Evropsku uniju bio odlična stvar za EU ali i BiH jer bi, kako je kazao, svi vidjeli da se reforme isplate.

Jukić je to kazao tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem.

"Zaista želimo puno sreće Crnoj Gori na evropskom putu. Uvijek smo podržavali Crnu Goru, kao predvodnicu integracija u regionu, ali i prije toga. Ulazak vaše zemlje bila bi odlična stvar za EU, jer im je politika proširenja jedna od najuspješnijh priča, to je dobro za Crnu Goru, a na kraju i za BiH, jer će svi vidjeti da se reforme isplate", kazao je Jukić.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, na sastanku je konstatovano da Crna Gora i BiH imaju izuzetne bilateralne odnose, i dodali da je vrijeme da se napravi korak naprijed.

Tokom sastanka, kako se navodi u saopštenju, bilo je riječi o mogućnostima da se sarađuje u projektima vezanim za putnu infrastrukturu i energetiku. To će, kazali su, spojiti region sa EU.

"Trenutno vidimo drugačiju energiju od Evropske unije i zaista mislimo da je ovo šansa za nas i za čitav region. Čvrsto vjerujemo da je ulazak u EU prilika da se region stabilizuje. BiH može da računa na nas u svakom mogućem segmentu", kazao je Spajić.

I ambasador Jukić je istakao odlične odnose na svim nivoima.

U saopštenju se navodi i da je tokom sastanka bilo riječi i o brojnim modelima saradnje pa najavljena i skorija konkretizacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније