Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М./М.В.

08. 11. 2023. 16:14 >> 16:36
5

CAMAJ ZA PORTAL

"Reakciju Nikolića doživljavam kao ličnu prijetnju"

Povodom saopštenja portparola DPS-a Crne Gore Miloša Nikolića, reagovao je poslanik Albanskog foruma Nikola Camaj.

Reagovanje Camaja dostavljeno našem portalu prenosimo u cjelosti: 

Nakon mog sinoćnog gostovanja na Parlamentarnom kanalu TVCG, oglasio se i portparol DPS-a Miloš Nikolić, koji pored niz uvreda i kleveta, javno prijeti poslaniku za javno izgovorenu riječ. Tvrdnju da se „može desiti da mandat poslanika završi mnogo brže nego što je mislio”, ne mogu drugačije tumačiti nego otvorenom prijetnjom.

Sve drugo što piše u tom saopštenju o „plakanju“ o nekim priznavanjima, o „plaćeničkoj izdaji“, o biografiji, nije vrijedno komentara, jer su preniske izmišljotine, ma od koga došle, te kao takve irelevantne, ali javnosti radi moram odgovoriti na par stvari.

Da se imam čega stidjeti te 2016., ne bi ga sam pomenuo u Skupštini. Možda bi se trebali stidjeti oni koji su se tako ophodili te noći. No istini za volju, moram istaći da me crnogorska javnost zna bolje, od 1991., 1997., i 2006, kao čovjeka na braniku vrijednosti koje krase ovo podneblje.

I moje prvo obraćanje u Skupštini, koliko god zvučalo nekome kao moralisanje, htjelo je biti samo prvo izlaganje koje ima za cilj ostaviti neke utiske, obrazlaganjem odluke Albanskog Foruma da bude dio vlasti, uz jedan kratak osvrt na prošla dešavanja, a nikako da proizvodi polemiku, a još manje repliku tipa da sam nekoga razočarao. Jer, razočarati može samo neko ko je nešto obećao, kome je nešto veliko učinjeno pa je nezahvalan, a gospoda dobro znaju da Nikolu Camaja i njegovu stranku niko nije ničim zadužio, niti je kome išta obećano.

Što se tiče konkretnog povoda, ne smatram da je bilo prostora sa ovakve tonove, jer na pitanje, to jest konstataciju novinara da je Marković najavio, to što smo već pročitali u medijama, svi učesnici smo dali po jedan skroman komentar, bez prejudiciranja. Ali je čudno da je iritirajući samo moj komentar. Ipak, krivica će biti negdje drugo. To mi liči na onu „ljuti se snajki, a viče ćerci“. Slažem se da za vas to mišljenje nije bilo, i ne mora biti kredibilno, zato me i čudi ovakva reakcija. Pogotovu, kada komentari drugih učesnika u emisiji su bili čak oštriji. Na kraju, bilo je mnogo oštrijih tonova i uvreda u Skupštini i u medijima Crne Gore, i nešto nijesam zabilježio jednu ovako javno iznošenu prijetnju. Pogotovu ne, predstavniku jedne stranke manje zastupljenog naroda.

Kako poslanik ima pravo na javno iznošenje mišljenja o svim pitanjima značajnim za javnost, svakako bez vrijeđanja i kleveta, ja ću to uraditi i ubuduće, bez obzira na prijetnje i pokušaje ucijena rovarenjem po biografiji. Jer, ako je cilj bavljenje mojom, ili bilo čijom biografijom, niti mogu, a niti želim spriječiti. Inače, pored svih mogućih grešaka, koje svi činimo kroz život, svakog građanina Crne Gore mogu pogledati u oči.

Gospodine Nikoliću, u mojim izlaganjima nema uvreda, nema ničeg ličnog ni prema kome, ali ovo vaše saopštenje doživljavam kao ličnu prijetnju, i držim vas odogovrnim za sve što može da slijedi, i nadam se da je ovo vidio svako ko je trebalo da vidi", zaključio je Camaj. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније