Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2023. 20:04 >> 20:10
18

OČEKUJE SE ZVANIČNO SAOPŠTENjE

GO DPS usvojio odluku o bojkotu popisa

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na večerašnjoj sjednici usvojio je odluku o bojkotu predstojećeg popisa, saopšteno je nezvanično Portalu RTCG iz te stranke.

Očekuje se zvanično saopštenje stranke.

Podsjećamo, vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković je na konferenciji za novinare u ponedeljak ponovio stav DPS-a da nema ambijenta za održavanje regularnog popisa, jer nijesu pripremljeni adekvatni uslovi.

"Kome nije bilo jasno za šta služi popis, juče je imao prilike da se uvjeri. Juče je jasno bilo da je cilj popisa etnički inženjering“, rekao je Živković.

On je kazao da je od lokalnog preko državnog nivoa, kroz medijsku kampanju i uključivanje vjerskih poglavara i poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija kako bi građani trebalo da se izjasne, jasno da je cilj popisa nacionalno prebrojavanje, odnosno etnički inženjering.

"Ako tome dodamo i jučerašnje upozorenje direktora Monstata da će građani biti kažnjavani ako se desi bojkot popisa i ne budu se izjasnili na ovako pripremljenom popisu, onda je jasno da se i Monstat stavio u funkciju onih koji žele da sprovedu etnički inženjering“, rekao je Živković.

On je istakao da takvo kažnjavanje nije utemljeno na činjenicama, ni u Zakonu o popisu.

Živković je naveo da će pravni tim DPS-a izaći sa jasnom argumentacijom da nije moguće da se građani kažnjavaju ukoliko dođe do bojkota popisa.

"Danas je finalni rok da dobijemo odgovore od institucija, a prvi zahtjev je da dođe do odlaganja popisa. Čekamo do kraja radnog dana, ako ne dobijemo odgovore Predsjedništvo DPS-a će Glavnom odboru predložiti da se popis bojkotuje“, rekao je Živković.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније