Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2014. 20:16 >> 21:41
6

O ĐUKANOVIĆEVOJ POSJETI

Vlahović: Imamo nespornu podršku SAD-a

Prvi šef diplomatije u nezavisnoj Crnoj Gori i prvi naš ambasador u SAD-u Miodrag Vlahović kaže za Televiziju Crne Gore da stanak premijera Mila Đukanovića sa Džozefom Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima i senatorima potvrđuje da Crna Gora ima nespornu podršku SAD-a.

Vlahović je kazao da je Đukanovićeva posjeta Vašingtonu u ovom trenutku dokaz da se veoma cijeni pozicija Crne Gore u regionu.

"Čini mi se da je dobra stvar što je Đukanović bio u Vašingtonu baš u ovom trenutku sa tim sagovorinicima na te teme i sa ovakvim ishodom", kaže Vlahović.

Počev od Đukanovićevog sastanka sa zamjenikom državnog sekretara Vilijamom Bernsom preko nastupa u Atlanskom vijeću SAD-a i to pred brojnom i zapaženom publikom pa do razgovora sa dokazanim prijateljima Crne Gore senatorom Džonom Mekejnom, koji je kaže Vlahović, dirketno jasno i bez diplomatskog opreza Đukanoviću otvoreno saopštio suštinu.

"To je da mi na Kapitol Hilu u Vašingtonu imamo podršku, da je prepoznatljiva želja SAD-a da pomognu Crnu Goru sa jedne strane i da je potrebno poraditi sa nekim evropskim partnerima, jer je moguće da na nekim adresma još uvijek pojedinačno stoji želja da Crna Gora još ponešto uradi da bi definitivno bila spremna u punom načinu, te riječi da bude kandidat za člana", kazao je Vlahović.

U politički veoma osjetljivom trenutku u kojem Ukrajina i Rusija biju bitku pod budnim okom Amerike, Đukanović lider sa zapadnog Balkana odlazi u zvaničnu posjetu SAD-u .

"Čini mi se da to preporučuje Crnu Goru da je potvrđuje kao jedno stabilno pouzdanog partnera SAD-a da se veoma cijeni crnogorska pozicija u regionu, naša ukupno spoljna politika", zaključio je Vlahović.

 

 

Mila Vuković, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније