Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2014. 15:47   >>  15:47

SRPSKI BLOK

SNP čuva vlast DPS-a

Socijalistička narodna partija (SNP) u Danilovgradu neće da uđe u koaliciju sa Srpskom listom i Strankom srpskih radikala, jer žele da spasu Demokratsku partiju socijalista (DPS) od poraza u tom gradu, saopštile su stranke Srpskog bloka.

 

Iz Srpske liste i Stranke srpskih radikala su naveli da su učinili sve da doprinesu opozicionom jedinstvu i rušenju vlasti, i podsjetili da su pregovorali o koaliciji sa SNP-om.

„Uvažili smo sugestije iz SNP-a i pokazali razumijevanje za stav njihovog Glavnog odbora da samostalno nastupaju u svim opštinama u Crnoj Gori. Zato smo prihvatili da osnova sporazuma bude učešće bloka srpskih stranaka na izbornoj listi SNP-a. Sa zadovoljstvom smo pristali da se u startu verifikuje neposredni uticaj sve tri stranke na terenu kroz presjek sigurnih glasova. Imajući u vidu da su SSR i SL, po rezultatima poslednjih izbora na nivou opštine, brojem glasova nešto malo jače od jednog mandata, predložili smo da partije srpskog bloka na listi SNP-a dijele jedan odbornički mandat“, kazali su iz Srpskog bloka.

Prema njihovim riječima, kada je ostalo da se još samo verifikuje sporazum, iz SNP-a su obaviješteni da ne žele da bilo šta potpišu.

„Koalicija SL-SSR smatra da iza postupka Socijalističke narodne partije stoji jasna namjera Milićevih socijalista da spasu DPS od poraza u Danilovgradu. I dok Demokratski front, sa druge strane, okuplja razna udruženja i građanske inicijative, kako bi konačno razbio SNP, u SNP-u se stide Srba koji insistiraju na rešavanju nacionalnog pitanja“, rekli su iz tih stranaka.

Zato, kako tvrde, SNP i odumire kao nekada Srpski pokret obnove u odnosu na DOS. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније