Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2014. 13:58   >>  13:58

VUČKOVIĆ SAOPŠTIO

Ispitujemo navode o kupovini ličnih

Osnovno državno tužilaštvo počelo je da ispituje navode u vezi sa audio snimkom o navodnoj kupovini ličnih karata u Podgorici, saopštio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

 


On je rekao da je u toku izviđaj kod nadležnog Osnovnog državnog tužilaštva, i da će sve činjenice u pojedinosti biti provjerene.

"Koliko budemo u prilici da rasplažemo podacima i dokazima, donijećemo adekvatnu odluku i u tom predmetu“, kazao je Vučković, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji tokom izviđaja i krivičnog postupka sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Na pitanje da li tužilaštvo provjerava tvrdnje medija o navodnim malverzacijama Darka Šarića i pojedinaca iz političkih struktura, Vučković je podsjetio da tužilaštvo već ima jedan takav predmet protiv određenog broja osoba za one radnje državljana Crne Gore na teritoriji stranih država.

„U Srbiji imate poseban predmet u kome teče postupak. Pratićemo to i ubuduće, a u svakom konkretnom predmetu i rezultatu o tom predmetu vi ćete dobiti informacije na osnovu rezultata istrage“, rekao je Vučković.

Upitan da li je tužilaštvo pribavilo nove dokaze u slučaju Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenišića iz Srbije ili je ta država odlučila da ustupi predmet Crnoj Gori, jer su uhapšeni ponovo, Vučković je kazao da je kod VDT u Podgorici predmet u početnoj fazi.

„O rezultatu ćete biti obavješteni od nadležnog Višeg tužilaštva u Podgorici. Mislim da je predmet u početnoj fazi u kojoj ne bi bilo primjereno govoriti o svim budućim procjenama“, kazao je Vučković.

Kako je naveo, dilemu javnosti uzrokuje činjenica da se protiv tih istih osoba u Srbiji vodi postupak, pojašnjavajući da se tu radi o fazi istrage.

„Imamo da već teče postupak u Srbiji, a postupak u Crnoj Gori započet je danas na osnovu Krivičnog zakonika. To su odredbe koje omogućuju vođenje paralelnog postupka za svoje državljane“, objasnio je Vučković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније