Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2013. 15:43 >> 15:36

MARKOVIĆ - BEJTMAN

Saradnja advokata važna za integracije

Crna Gora je, u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta, postigla zavidne rezultate, ocijenila Džulija Bejtman, šefica Tima za međunarodne odnose Udruženja advokata Engleske i Velsa.

 

Ona je, u Podgorici,  razgovarala sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, koji je informisao o ključnim reformama u cilju jačanja vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Marković je podsjetio i na novine u našem pravnom sistemu, poput notarske profesije, ali i javnih izvršitelja kao jednih od pretpostavki pouzdanosti i efikasnosti crnogorskog pravnog sistema.

Sagovornici su se saglasili da advokati jesu organski dio reforme pravosudnog sistema kao nacionalnog interesa Crne Gore, ali i jednog od kriterijuma za članstvo u EU i NATO, te da svojom profesionalnošću mogu doprinijeti ostvarivanju rezultata u toj oblasti i integracionim procesima naše zemlje.

Konstatovano je da je, u tom smislu,  od izuzetnog značaja jačanje saradnje, razmjene iskustava i dobre prakse između Advokatske komore Crne Gore i strukovnih udruženja u Evropi i šire. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније