Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2013. 22:00 >> 08:42
4

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović: Neću mu odgovarati, neka mu je prosto

Nastaviću sa pozitivnom kampanjom, bez teških riječi o protivkandidatu Miodragu Lekiću, iako me je on, sa prve promocije u Nikšiću, „bez razloga uvrijedio“, kazao je večeras u Budvi predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović. “Neću mu odgovarati i neka mu je prosto. Ali, nije bilo razloga da me vrijeđa, ne priliči mu to ni po statusu, a mogu reći ni po godinama”, rekao je Vujanović.

Vujanović je podsjetio da je Lekić, u intervjuu, datom sedam mjeseci prije referenduma, kazao da Crna Gora u državnoj zajednici ima 90 odsto suvereniteta, baš kao i Italija i Francuska, koje su svojih 10 odsto prenijele na EU. Ocijenio je da je referendum avantura i da je nepotreban, rekao je Vujanović, naglašavajući da „ta ideja ne prilični nekome ko želi da bude predsjednik Crne Gore“.

 

Vujanović je kazao i da se ne plaši TV duela na koji je pozvan, niti prijetnjom Lekića da će na njemu „biti postiđen“.

Vujanović je naglasio da će se u kampanji baviti onim pitanjima kojima se bavio i tokom svog mandata - suverenom, vječnom i međunarodno uglednom Crnom Gorom, njenim ekonomskim razvojem i socijalnom pravdom.

Dodao je da će se i u narednom periodu boriti da Crna Gora u tom smislu ima sve evropske vrijednosti, kako bi svi živjeli bolje i perspektivnije.

“Boriću se za Crnu Goru u Evropskoj uniji. Tamo nam je mjesto, tamo pripadamo i treba da budemo što prije”, rekao je Vujanović.

Vujanović očekuje podršku i od opozicionih birača, kao što je bio slučaj na prošlim predsjedničkim izborima.

 

„Očekujem podršku svih građana Crne Gore, onih koji pripadaju DPS, SDP-u ali i opozicionim stranakama“, istakao je.

Ponovio je da će „nastaviti da bude predsjednik svih građana“, naročito se zahvalivši predstavnici HGI Ljerki Dragićević koja je, sa tribine u Budvi, pozvala predstavnike svog naroda da podrže Vujanovića.

Znam da su uz mene Hrvati, Srbi, Crnogorci, i zato ćemo pobijediti na predsjedničkim izborima, poručio je Vujanović.

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović smatra da na predsjedničkim izborima neće biti drugog kruga, “jer će Vujanović pobijediti u prvom krugu, a umjesto svojih, Lekić će nakon poraza biti ničiji”.

“Sličnost sa prošlim izborima je što će pobijediti u prvom krugu, razlika je što će pobijediti ne četiri kandidata, kao što sam rekao u Baru, već pet, znači još jednog koji je pozitivno odustao da bude kandidat”, istakao je Marović.

“Vujanovića je Bog dao da bude predsjednik Crne Gore, jer je to čovjek koji, pored ostalog, šalje poruke mira i dobrote. Teško onome ko juriša na čovjeka otvorenih ruku, raširenih ruku i dobrih namjera”, kazao je Marović.

Vujanović je, ranije danas, gostujući na Televiziji Budva, kazao da se uvijek maksimalno zalagao za borbu protiv kriminala i korupcije, navodeći da ne bi bilo napretka u evropskim integracijama da u toj oblasti nije bilo rezultata.

 

Upitan da prokomentariše optužbe protivkandidata Miodraga Lekića da ne govori o kriminalu i korupciji, Vujanović je rekao da se uvijek zalagao za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno za vladavinu prava.

„Borba protiv kriminala i korupcije je prioritet i važan zadataka Crne Gore. Uvijek sam promovisao borbu protiv tih pošasti, smatrajući da je to važan zadatak radi stabilizacije unutrašnjih prilika, ali i nastavka integracionih procesa“, istakao je Vujanović.

On je podsjetio da je Evropska unija pozitivno ocijenila rezultate Crne Gore na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Ne bi napredovali ni u jednoj fazi evropskih integracija, da nijesmo pokazali uspjeh u borbi protiv kriminala i korupcije, koji je EU verifikovala“, naglasio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je podsjetio da je urađeno sve u normativnom smislu za doslednu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a prisutni su i konkretni rezultati.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније