Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

22. 08. 2023. 10:23 >> 10:33
1

MILATOVIĆ U ATINI

Vjerujem da će podrška Grčke evropskom putu CG biti još jača

Vjerujem da će podrška Grčke evropskom putu Crne Gore biti još jača, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je to kazao tokom posjete Atini gdje se sastao sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropolu i premijerom Kirijakosom Micotakisom.

On je sinoć, na poziv premijera Micotakisa, sa brojnim liderima zemalja Balkana i visokim zvaničnicima Evropske unije bio gost na neformalnoj večeri povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije.

U razgovoru sa najvišim zvaničnicima Grčke predsjednik Milatović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, kazao da dvije zemlje njeguju dobre i prijateljske odnose uz intenzivan i sadržajan politički dijalog.

Kako se dodaje u saopštenju, Milatović je istakao značaj saradnje sa Grčkom, kao NATO saveznikom i zemljom koja snažno podržava evropski put Crne Gore.

„Posebno smo zahvalni Grčkoj što i dvadeset godina nakon Solunskog samita, kada je postavila kao strateški cilj integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, u cilju osiguranja mira, bezbjednosti i prosperiteta našeg regiona, i dalje snažno zagovara tu viziju. U razgovoru sa predsjednicom Sakelaropolu i premijerom Micotakisom kazao sam da vjerujem da će ta podrška u narednom periodu biti još jača kako bi se ubrzao proces učlanjenja Crne Gore u EU“, poručio je Milatović.On je ukazao na potrebu jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje i izrazio očekivanje da će se uskoro potpisati set sporazuma o ekonomskoj saradnji, međunarodnom prevozu putnika i tereta, međusobnom priznavanju vozačkih dozvola i u oblasti turizma.

„Cilj potpisivanja ovih sporazuma je da se stvori ambijent za dodatan rast ekonomske saradnje i dostizanje robne razmjene od 500 miliona eura između Crne Gore i Grčke u narednom periodu. Vjerujem da je to u ovom trenutku realno očekivanje“, kazao je predsjednik Milatović.

Milatović je uputio poziv predsjednici i premijeru Grčke za zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

"Važnim bilateralnim sastancima u Atini, on je nastavio posjetu glavnim gradovima zemalja Evropske unije koju je započeo u Briselu, a sve u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore", zaključuje se u saopštenju..

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније