Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2014. 14:37   >>  20:27

POTPISAN SPORAZUM

Diplomate u Emirate bez vize

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić potpisao je sa kolegom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulahom bin Zajedom al Nahjanom Sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše i Protokol o saradnji.

 

Lukšić je sa delegacijom UAE otvorio nove kancelarije Ambasade Ujedinjenih Arapskih u Podgorici.

Boravak privredne delegacije UAE će značajno doprinijeti jačanju ekonomskih veza, a posebno je važno što će privredna delegacija posjetiti kompanije na sjeveru i jugu Crne Gore, kazao je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija.

„Mi smo zainteresovani za dalju saradnju iz oblasti obnovljivih izvora energije, eksploatacije nafte i gasa, ulaganja u mala i srednja preduzeća, kao i intenziviranje odnosa u oblasti vazdušnog saobraćaja“, kazao je Lukšić.

 

 

On je dodao da sporazumi predstavljaju dobru normativnu osnovu za dalje jačanje ekonomske saradnje i prisustvo investitora iz Emirata u Crnoj Gori.

„Ja sam upoznao kolegu s našom namjerom da pokrenemo proceduru za potpuno ukidanje viza na period od 90 dana u skladu sa odlukom koju je Evropski parlament prethodno donio, a mi smo u obavezi da se pridržavamo vizne politike koja je usklađena sa evropskom“, kazao je Lukšić. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније