Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2014. 13:17 >> 13:17
22

VULETIĆ LIDERU DF-A

Lekić je lažni evropejac

Poslanik DPS-a Milorad Vuletić ocijenio je da se lider DF-a Miodrag Lekić lažno predstavlja za evropejca u Crnoj Gori, jer je na čelu saveza koji je devedesetih širila netrpeljivost.

 

Nazivajući Lekića "bivšim ambasadorom Slobodan Miloševića i Vojislava Koštunice", Vuletić je rekao da bi lider DF-a trebalo da zna "da nije pametno voditi dvoličnu politiku prema Evropskoj uniji, niti prema bilo kome".

"Miodrag Lekić lažno se predstavlja evropejcem u Crnoj Gori, jer se nalazi na čelu političke grupe koja je, po uzoru na '97 godinu kada se jurišalo na Tuzi, širila netrpeljivost i ugrožavala građane Berana koji su pripadnici nacionalnih manjina. Na referendumu nije glasao, a navodno poštuje vječnost Crne Gore, vjerovatno jednako kao njegove pristalice sa dignuta tri prsta i zastavom druge države. 'Zakleti' demokrata traži da se kao dokaz prihvati pokradeni materijal naših aktivista, koji je mogao biti dopisivan, falsifikovan, čak i podmetnut, a ni riječi ne troši na osudu da su njegovi kandidati za odbornike upadali u privatne kuće, prebijali i krali", navodi Vuletić.

On smatra da se neprincipijelnost u politici Miodraga Lekića najbolje ogleda "kroz njegov stav oko pristupanja Crne Gore NATO savezu".

"Ako već tvrdi da integracija u EU i u NATO nijesu u najvećem dijelu podudarni procesi, i da EU ne favorizuje NATO kao kolektivni sistem bezbjednosti, neka nam navede makar jednu zemlju koja je, poput Crne Gore, imala socijalizam kao način društvenog uređenja da prvo nije postala članica NATO-a pa tek potom EU. Uloga pravih lidera u društvu jeste da pokuša da utiče na javno mnjenje, a ne da ga slijepo slijedi. Lekić je u Frontu izabrao ovo drugo, jer nema snage da se nosi sa Mandićem i Medojevićem. Na osnovu vjerodostojnih analiza snaga Mandića i Kneževića u Frontu iznosi oko 75%, koliko je i oponenanata NATO integracijama, PZP je na nivou od 12-13 %, dok je za neopredijeljenog Lekića ostalo nešto više od 10% podržavaoca Fronta", navodi Vuletić.

On je uvjeren da je jasno kao dan da Lekić "ne smije da se zamjeri Mandiću".

"Pa je izabrao da vodi dvosmjernu politiku prema Evropskoj uniji, kao da Francuska u EU nije ista država sa Francuskom koja je u NATO-u. Isti je slučaj i sa Velikom Britanijom, Njemačkom, Italijom i gotovo svim zemljama EU. Neodgovorna politika Fronta je davno pročitana, samo se oni još nadaju da nije", istakao je Vuletić.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније