Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2014. 12:35   >>  12:35

ODBOR ZA POLITIČKI

Odgođeno izjašnjavanje o izbornom zakonu

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu nije danas, kako je bilo najavljeno, razmatrao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika koji je podnio predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić, zbog potrebe za dodatnim konsultacijama.



Predsjednik Odbora Rifat Rastoder pojasnio je da je Krivokapić zatražio odgađanje razmatranja Predloga zakona zbog potrebe dodatnih konsultacija na Kolegijumu.

“Tako da i ja vas molim da uvažite to i da odložite razmatranje tog zakona za neku drugu priliku, kad gospoda iz Kolegijuma to bude smatrala svrsishodnim“, kazao je Rastoder članovima Odbora.

On je rekao da je i Socijalistička narodna partija, koja je podnijela Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu, zatražila odgađanja rasprave o tom aktu za sjednicu koja se odnosi na izborno zakonodavstvo.

Članovi odbora prihvatili su inicijativu Kolegijuma Skupštine za održavanje kontrolnog saslušanja direktora i članova Savjeta Agencije za elektronske medije na temu Programski standardi u elektronskim medijima – dosljedna primjena Zakona o elektronskim medijima.

Član Kolegijuma Mladen Bojanić kazao je da je on pokrenuo inicijativu zbog, kako je naveo, serije neprimjerenih napada na poslanike koje se šalju putem mejla, a prenose ih određene medijske kuće.

„Radi se o saopštenjima Priređivača igara na sreću UPIS, sa čuvenim slikokazima, raznim pjesmicama i neprimjerenim napadima na nekoliko poslanika ove Skupštine. Koliko znam, jedini razlog tome je što su poslanici glasali ili imaju stavove nrazličite od interesa te grupacije“, pojasnio je Bojanić.

On je podsjetio da Zakon o elektronskim medijima definiše Agenciju kao nekoga ko treba da vrši nadzor nad njegovom primjenom.

Članovi odbora saglasili su se da treba održati kontrolno saslušanje, s tim što će o datumu njegovog održavanja, spisku pozvanih, kao i o tome da li će biti još tema za saslušanje, odlučiti naknadno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније